Reprezentace bude bojovat s Ázerbájdžánem a San Marinem o poslední kvalifikační body

Česká fotbalová reprezentace se dnes sešla před závěrečnými zápasy kvalifikace mistrovství světa v Ázerbájdžánu a doma se San Marinem kompletní.

 

Na sraz se dostavili dodatečně povolaní Václav Kadlec a Jan Sýkora, kteří nahradili v nominaci Milana Škodu s Theodorem Gebre Selassiem. „Překvapený jsem byl, když mi včera večer volali. Ale předtím jsem měl zranění a poslední dobou jsem toho moc neodehrál. Poslední zápasy už jsem odehrál, trošku překvapení to bylo,“ řekl Sýkora.

Poprvé na sraz reprezentačního A-týmu povolal trenér Jarolím jediného nováčka, záložníka Šimona Faltu, který se svými výkony v ligové soutěži podílí na úspěšném tažení Olomouce, který je na druhém místě v tabulce. „Kdyby mi někdo řekl před novou sezonou, že budu v nominaci národního celku, tak bych se hrozně divil. Nikdo nečekal, že by se nám takhle dařilo. Jsem asi v nejlepší formě, kterou jsem zatím měl. Přestože jsem byl v minulé nominaci mezi náhradníky, tak jsem si to nějak nepřipouštěl, že to přijde tak brzo,“ uvedl Falta a dodal, že byl v úvodu srazu dost nervózní.

Ve velice dobrém rozpoložení dorazil na sraz brankář Tomáš Koubek, který se ještě zabydluje v Rennes. Který v klubovém dresu zatím ve francouzské lize odchytal čtyři zápasy, dokonce se jednou dostal do sestavy kola. „Trenér mě neustále nabádá, abych hrál vysoké míče za soupeřovu obranu, někdy až moc vysoko. Je to světový trend, který trenér požaduje, abych byl jako libero. Liga ve Francii se hraje dost vysokým tempem, aby obrany byly vysunuté,“ řekl Koubek, který je v novém klubu spokojený.

Zdravotní problém má záložník Jakub Jankto z italského Udine, jenž je lehce nachlazený, ale jeho start v kvalifikačních utkáních nebude možná ohrožen.

V pondělním podvečeru si český tým zatrénuje na Strahově, večer ho čeká informační technicko-taktická příprava. Po úterním dopoledním tréninku se přesune letecky do Baku, kde se ve čtvrtek večer střetne s Ázerbájdžánem. Světovou kvalifikaci ukončí svěřenci trenéra Jarolíma v neděli na stadionu plzeňské Viktorie proti San Marinu od 20:45 hod.

Antonín Barák, Václav Kadlec, Šimon Falta, Tomáš Koubek:

Čtsa,kc,  audio, foto: ctsa, www.sportovnizurnal.cz

 

Napsat komentář