Boleslav z Jablonce odjela bez jediného bodu a se třemi góly v síti!

Deváté ligové utkání se boleslavským fotbalistům nepovedl. Dostali dva góly před přestávkou a krátce po změně stran inkasovali potřetí. Když Golgol Mebrahtu snížil, zbývala necelá půlhodinka na větší zdramatizování zápasu, ale z boleslavského tlaku se už žádný další gól neurodil.

Do utkání vpadli dravěji Jablonečtí a v sedmi úvodních minutách kopali dva rohy. V 15. minutě nejistoty v boleslavské obraně využil Kubista, prodral se před Vejmolu, ale ten zázračným zákrokem zabránil téměř jistému gólu. O dvě minuty později po třetím jabloneckém rohu Hanousek hlavičkoval těsně nad boleslavskou branku. Teprve ve 24. minutě měl trochu více práce jablonecký gólman Hrubý při krocení Přikrylovy střely.

Ve 28. minutě po Fleišmanově malé domů a nepodařeném Vejmolově odkopu se Jablonečtí dostali snadno k míči a po Teclově přihrávce se Jovovič trefil přesně do levého horního růžku boleslavské branky – 1:0.

V příštích minutách sice Boleslavští kontrolovali hru, ale kromě Komlichenkovy hlavičky těsně nad břevno po Fleišmanově centru se do více šancí nedostali. A za jalový herní projev je soupeř v rozpětí deseti minut potrestal podruhé.

Ve 38. minutě po boleslavské ztrátě míče na půlící čáře Jablonečtí okamžitě vyrazili do protiútoku, v jehož závěru se na hranici šestnáctky pozoruhodně snadno uvolnil Tecl a šťastnou střelou překonal Vejmolu – 2:0.

Přestože jablonecký tým dohrával poločas o deseti lidech bez Doležala ošetřovaného mimo hrací plochu, dvojnásobné vedení bez většího úsilí uhájil.

Do druhého poločasu se Boleslavští vrátili se zřejmou snahou o zvrat, ale tu jim soupeř torpédoval třetím gólem.

V 50. minutě Trávníkovu bombu z necelých dvaceti metrů Vejmola sice vyrazil, ale jen k Jovovičovi, jenž byl zcela sám uvnitř boleslavské šestnáctky a bez otálení míč napálil k pravé tyči – 3:0.

V následujících minutách Jablonečtí přitlačili boleslavského protivníka k jeho brance a byli blízko dalším úspěchům. Ve třech minutách kopali tři rohy a v 55. minutě Tecl přešel přes tři boleslavské hráče neuvěřitelně snadno, ale naštěstí individuální průnik zakončil hodně nepřesně. V 58. minutě osmý jablonecký roh završil Masopust podařenou střelou, kterou Vejmola chytil.

V 65. minutě první boleslavský roh v tomto zápase rozehrál Chramosta a zakončil Golgol Mebrahtu gólovou hlavičkou – 3:1.

Boleslavské mužstvo ožilo a zatlačilo soupeře na jeho polovinu hřiště. Jeho kombinace byly však váhavé a bez překvapivého finálního řešení. S chabou Chramostovou střelou si jablonecký gólman Hrubý poradil, po Fleišmanově autovém vhazování se marně natahovali Komlichenko i Mebrahtu, přetažený trestňák z Chramostovy kopačky spoluhráče nenašel, ukvapený Hubínkův střelecký pokus postrádal razanci i přesnost.

V závěrečných minutách byli Jablonečtí po brejkových situacích blízko navýšení svého vedení, nejblíže v 88. minutě, kdy Masopust uvolnil Tecla, který v pozici sám proti Vejmolovi přihrál zpět Masopustovi, který však na malém vápně před odkrytou brankou na míč nedosáhl.

FK Jablonec – FK Mladá Boleslav 3:1 (2:0)

Góly: 28. a 50. Jovovič, 38. Tecl – 65. Golgol Mebrahtu. Rozhodčí: Zelinka – Pelikán, Paták. ŽK: Fleišman, Mareš, Hubínek – Mihálik. Diváků: 3 008.

Jablonec: Hrubý – Jankovič, Pernica, Hübschman, Hanousek – Masopust, Kubista, Trávník (88. Považanec), Jovovič (78. Zelený) – Doležal (46. Mihálik), Tecl. Trenér: Klucký.

Mladá Boleslav: Vejmola – Pauschek, Chaluš, Stronati, Fleišman – Hubínek, Mareš (46. Chramosta) – Vukadinovič (57. Mebrahtu), Matějovský, Přikryl – Komlichenko (76. Magera). Trenér: Uhrin ml.Uhrin smutně přiznal, že byl Jablonec lepší, než jeho tým

Boleslavskému generálnímu sportovnímu manažerovi Dušanu Uhrinovi nebylo po jasné prohře v Jablonci moc do řeči. Nechápal, jak snadno soupeř přišel ke gólům. Z vystoupení svých svěřenců byl rozmrzelý.

Boleslavský kouč Dušan Uhrin k prohře stroze prohlásil: „Jablonec vyhrál zaslouženě, od začátku byl lepší, jeho hráči byli razantnější a bojovnější. My si dali skoro sami první gól. Po přestávce jsme chtěli dát brzo gól, ale naopak jsme inkasovali třetí. Ve druhém poločasu jsme se Jablonci vyrovnali bojovností, ale na otočení nepříznivého skóre to nestačilo.“

Jablonecký trenér Zdeněk Klucký radostně před novináři zdůraznil, že Jablonec měl s Boleslaví dlouhodobě nepříznivou bilanci a tu se mu konečně podařilo protrhnout: „Na Boleslav jsme se dobře připravili a prvním vstřeleným gólem se zklidnili. Hráli jsme dobře a hodně aktivně, ve druhém poločase jsme přidali třetí gól a kontrolovali hru až na pár minut, kdy soupeř vše vrhnul do ofenzívy a snížil svým jediným gólem. V závěru jsme soupeřovo nakopávání dlouhých balónů ustáli a hrozili z brejků, ze kterých jsme mohli vítězství zvýraznit.“

Čtsa, Jiří Koros, manažer komunikace FKMB,

Napsat komentář