Pavlišta s Hanzlovou ovládli pražskou RunTour

Přes dva tisíce dospělých běžců a další stovky mezi dětskými účastníky. Pražská RunTour se stala po všech směrech rekordní. Čas nejrychlejších však v podzimním horku rekord nepřinesl. Přesto se na čele závodu bylo na co dívat.

Ještě aby ne, když úplně nejrychlejším byl opět oblíbenec RunTouráků Vít Pavlišta a půvabná Radka Hanzlová. Ta ve druhém kole utekla mimo jiné celkové vítězce Velké RunTour Marcele Joglové.

„Minule v Liberci jsem byla druhá, teď jsem si to užila a doběhla si pro zlato. Za mě velká spokojenost,“ usmívala se v cíli. Spokojenost nevzala ani Joglové. „Druhé místo beru, navíc jsem celkově první, takže za mě až překvapivě velká jednička,“ hlásila v cíli.

V celkovém pořadí dokonce předskočila i nejlepšího muže, Tomáše Radonského. Ten však nemusel být zklamaný, cenu si odnesl stejnou jako vítězka celé série, tedy 10 000 Kč. „Hezký bonus na závěr sezony,“ rozdával úsměvy na všechny strany.

Na pětce se odehrál krásný souboj mezi vítězným Vojtou Vondrou a Vaškem Vandrovcem. Prvně jmenovaný vyhrál o 9 vteřin, v celkovém pořadí ale o vítězství neusiloval, to měl téměř jisté už před startem jeho soupeř, který nechyběl na žádném z letošních závodů RunTour a se ziskem 9 228 bodů bral jasné zlato.

„Já se můžu jen smát, užívám si podobná vítězství. Rád bych ho příští rok obhájil, uvidíme, jak vyjde termínová listina,“ radoval se v cíli Vandrovec. Termíny závodů se běžci dozvědí během října, nejpozději pak se závodem v Pardubicích, který se koná v sobotu 4. listopadu.

Fotografie z pražské RunTour si můžete prohlédnout na http://www.run-tour.cz/cs/multimedia/fotogalerie/68_ceska-pojistovna-runtour-praha.

Výsledky si projděte zde http://www.run-tour.cz/cs/vysledky/rt-praha.

Richard Valoušek, Senior PR Manager, Raul s.r.o. /

Foto: Yan Renelt,

Napsat komentář