Sparta nedala Teplicím žádnou šanci!

Fotbalisté Sparty porazili v 8. kole HET ligy po dobrém výkonu Teplice 3:0, zároveň napravili z minulého kola porážku v pražském derby na Slavii. Zásluhu na zaslouženém vítězství má dvěma góly Václav Kadlec a jednou se trefil David Lafata. Letenští tak doma vyhráli třetí ze čtyř zápasů ligové sezony, v tabulce se přiblížili třetí Slavii na dva body. Naopak Teplice ztratily v pátém utkání z posledních šesti kol body a jsou v ligové tabulce na desátém místě.

Sparta nastoupila do zápasu 8. kola HET ligy opět ve změněné základní sestavě oproti derby proti Slavii. V sestavě chyběl ze zdravotních důvodů Tomáš Rosický. Obrana nastoupila ve složení Zahustel, Štětina, Hovorka a Michal Kadlec, do zálohy se přesunul Mareček. Na hrotu útoku se opět představil s kapitánskou páskou David Lafata, kterého doplňoval Václav Kadlec. Rovněž v teplické sestavě došlo ke změně, na stoperu se usadil Ljevakovič.

Sparta hned v úvodu kopala trestný kop z dvaceti metrů Marečkem, ale jeho střelu zlikvidoval brankář Grigar. Tepličtí odpověděli rychlými akcemi, ale volný Rezek v deváté minutě, poslal zblízka míč těsně vedle branky.

Po sedmi minutách se sparťané ujali vedení po centru Zahustela z pravé strany a nabíhající Václav Kadlec poslal míč do sítě 1:0.

Hosté po inkasovaném gólu zpřesnili přihrávku a důraz, ale jakýkoliv jejich pokus o vyrovnání končil špatnou přihrávkou, nebo nepřesným centrem. Naopak domácí svými brejky dostávali soupeře pod tlak, z kterého vytěžili rohové kopy, jenže finální střelecká muška byla nepřesná.

Po půlhodině hry mohl zvýšit vedení Hovorka, jenže jeho dorážku odvrátil hostující obránce na rohový kop. V závěru prvního poločasu, před odchodem do kabin se prosadil z přímého kopu Marečka v závaru z malého vápna Lafata, který propálil míč za brankovou čáru 2:0.

Sparta začala druhý poločas opět aktivně a hned v 57. minutě se radovala po třetí, kdy přetažený centr od Vatajelua poslal před branku Zahustel a Kadlec si přesně umístněnou hlavičkou připsal druhý gól v zápase 3:0.

 Po pěti minutách se uvolnil přes obránce Václav Kadlec a po samostatném úniku si dal dlouhý míč, který včasným vyběhnutím vychytal brankář Grigar.

V 69. minutě se dostal po chybě hostující obrany do vyložené gólové šance opět Kadlec, jenže jeho snaha o navýšení skončila špatnou střelou vedle pravé tyče.

V závěrečných minutách měli hostující mírnou herní převahu, kterou ale nedokázali využít, naopak sparťané kontrolovali hru, zároveň se pokoušeli navýšit vedení a splnit bouřlivé skandování fanoušků „Dejte jim búra“.

Letenští svým výborným výkonem potvrdili, že se jim na Severočeský tým daří, protože bodovali posedmé za sebou, rovněž domácí bilance sparťanů je velice příznivá, neboť zvítězili v posledních šesti zápasech.

„Po derby byli všichni zklamaní, ale když jste dole, musíte zvednout hlavu a reagovat tím správným způsobem. Potřebovali jsme odehrát nejen dobrý zápas, ale hlavně vyhrát. Mohli jsme vstřelit více gólů, jsem rád, že hráči nepřestali hrát a byli nebezpeční až do konce zápasu,“ řekl trenér Stramaccioni na tiskové konferenci.

„Byli jsme velmi kompaktní a nebezpeční, to se mi líbilo. Cítil jsem z týmu sílu a byl jsem spokojen s kvalitou směrem do ofenzivy,“ pokračoval trenér…..

„Dneska to bylo vidět, že jsme se zápasu na tréninku věnovali. Jsem hlavně hrozně za Vendu rád, že mu to tam konečně spadlo. A navíc dvakrát! Tak doufám, že se chytil a bude mu to tam padat už pořád,“ věří obránce Ondřej Zahustel.

„V  první situaci jsem tam periferně viděl náš dres, chtěl tam dát takový utažený balon a Venda tam byl. Ve druhém případě jsem to tlačil, aby to byl gól, ale nevím, jestli by to do branky spadlo, kdyby tam Venda nebyl. Ale to je koneckonců jeho práce, aby si tam cestu našel,“ dodal s úsměvem Zahustel.

Václav Kadlec po utkání:

Aleš Král po utkání:

AC Sparta Praha – FK Teplice 3:0 (2:0)

Branky: 16. a 57. V. Kadlec, 45. +1 Lafata. Rozhodčí: Ardeleanu – Moláček, Mokrusch. ŽK: Hovorka – Rezek, Krob, Kučera, Červenka. Diváci: 7 974.

Sparta: Dúbravka – Zahustel, Štetina, Hovorka, M. Kadlec – Mavuba, Mareček – Biabiany (56. Ben Chaim), Lafata, Vatajelu (69. Plavšič) – V. Kadlec (80. M. Frýdek). Trenér: Stramaccioni.

Teplice: Grigar – Vondrášek, Ljevakovič, Jeřábek, Krob – Král, Kučera – Fillo, Rezek (83. Trubač), Hyčka (63. Vošahlík) – Vaněček (72. Červenka). Trenér: Šmejkal.

Čtsa, kc, foto: www.sportovnizurnal.cz

 

 

Napsat komentář