Plzeň opět potvrdila neporazitelnost!

Fotbalisté Mladé Boleslavi nedokázali přehrát v 8. kole HET ligy plzeňskou Viktorii a během úvodní čtvrthodině inkasovali dva góly, když se dvakrát přesně trefil Krmenčík, zároveň si plzeňští připsali od začátku sezony další neporazitelnost. Naopak Boleslavští přes velkou snahu o zkorigování výsledku, zůstali po čtvrté prohře na domácím hřišti ve spodní polovině ligové tabulky.

Utkání začali aktivněji plzeňští fotbalisté, kteří v úvodních patnácti minutách získali důležitý uklidňující náskok. Boleslavští sice nadějně zahrozili, ale bez zakončení, když střela Matějovského skončila těsně vedle tyče a Chramosta vysoko přestřelil branku.

Ve 4. minutě po plzeňské rychlé akci a následném centru Limberského z levé strany se trefil a nehlídaný západočeský kanonýr Krmenčík do sítě – 0:1.

Boleslavští po inkasovaném gólu odpověděli tlakem, jenže jejich snaha o vyrovnání neměla žádný úspěch. Nejprve Matějovského tečovanou střelu vychytal brankář Kozáčik. V 7. minutě na druhé straně překonal Kopic lobem vyběhnuvšího brankáře Vejmolu, ale rozhodčí odpískali ofsajd a plzeňský gól neuznali. V 11. minutě se snažil Petržela skórovat zblízka hlavičkou, ale jeho snaha skončila v rukavicích brankáře Vejmoly.

Ve 14. minutě posla Limberský přízemný centr z levé strany před boleslavskou branku, ze skrumáže se dostal míč ke Krmenčíkovi, který nedal domácímu gólmanu žádnou šanci a zvýšil vedení na 0:2.

V 17. minutě Mareš trestným kopem netrefil plzeňskou branku. O pět minut později neuspěl střelou z trestňáku Chramosta. Následně v 25. minutě brankář Kozáčik chytil Marešovu střelu z hranice vápna. Ve 35. minutě se Petržela uvolnil přes obránce do boleslavské šestnáctky, ale jeho zakončení zblízka brankář Vejmola zlikvidoval. Ve 39. minutě z rohového kopu a následné teči na míč Magery, se Stronatimu zakončení hlavou nezdařilo.

Ve druhém poločase se obraz hry nezměnil, domácí se nedokázali prosadit přes dobře organizovaného soupeře, jehož hráči o sobě dobře v kombinaci věděli. Naopak boleslavské ofenzívě chyběla přesná přihrávka a překvapivá finální koncovka. Přesto střelu Přikryla v 61. minutě brankář Kozáčik vyrazil na roh, v následné minutě střela Mareše byla hodně nepřesná.

V 64. minutě se vyznamenal brankář Kozáčik, kdy odvrátil gólovou šanci před sprintujícím Komlichenkem. Plzeňští v závěru zápasu zahrozili dvakrát po Zemanových centrech Krmenčíkem, který vyšel střelecky naprázdno. Ve čtyřminutovém nastavení se snažil Vukadinovič po úniku a centru Stronatiho snížit skóre, ale z malého vápna netrefil branku.

Plzeňští tak dosud vyrovnanou bilanci otočili ve svůj prospěch, když z dvanácti předchozích ligových utkání Boleslav vyhrála čtyřikrát, remizovala čtyřikrát a prohrála čtyřikrát. Viktoriáni po osmé v novém ligovém ročníku zaslouženě vyhráli a zároveň si upevnili postavení na prvním místě, naopak Boleslav zůstala ve spodní polovině ligové tabulky.

„Chtěli jsme do utkání vstoupit aktivně, což se nám povedlo, ale vzadu jsme dělali hrubé chyby. Co jsme si před zápasem řekli, to hráči v průběhu nedodrželi a soupeř nás v úvodu potrestal,“ řekl po zápase zklamaně trenér Uhrin a dodal,“Soupeř byl velice kvalitní a z každé akce byl nebezpečný, naopak my jsme šance neproměnili. Je velice těžké proti Plzni hrát, když každá její přesná akce skončí gólem.“

„Víme, že Krmenčík a Kolář jsou ve vápně hodně nebezpeční, takže měli být obsazeni natěsno, míče procházely před naši branku lehce, od našich hráčů to byla velká nezodpovědnost, zejména v obsazování. Měli jsme víc být kompaktnější, což se nestalo. Byli jsme zbytečně zatažení, takže jsme střed hřiště nechávali soupeři volný,“ doplnil Uhrin.

„Opět jsme venku předvedli slušný fotbal hlavně v první části, kdy jsme zápas zaslouženě rozhodli. Následně jsme hru kontrolovali a nepouštěli Boleslav do nebezpečných akcí. Myslím si, že výsledek odpovídá tomu, co jsme v utkání předvedli. Hráli jsme velice dobře,“ zhodnotil spokojeně trenér Plzně Pavel Vrba.

FK Mladá Boleslav – FC Viktoria Plzeň 0:2 (0:2)

Góly: 4. a 14. Krmenčík. Rozhodčí: Franěk – Antoníček, Caletka. ŽK: Mareš, Magera, Fleišman – Limberský, Hrošovský, Petržela. Diváků: 3 098

Mladá Boleslav: Vejmola – Pauschek, Chaluš, Stronati, Fleišman – Hubínek – Přikryl (83. Vukadinovič), Matějovský, Mareš – Chramosta (61. Komlichenko) – Magera (71. Mebrahtu). Trenér: Dušan Uhrin ml.

Viktoria Plzeň: Kozáčik – Řezník, Hejda, Hájek, Limberský (80. Havel) – Hořava, Hrošovský – Petržela (67. Zeman), Kolář, Kopic – Krmenčík (88. Bakoš). Trenér: Pavel Vrba.

Čtsa, kc, foto: www.fcviktoria.cz

 

Napsat komentář