Mladá Boleslav půjde proti Plzni za vítězstvím!

Fotbalisté Mladé Boleslavi přivítají v 8. kole české HET ligy FC Viktorii Plzeň. Utkání se odehraje v sobotu 23. září 2017 od 18:00 hodin na mladoboleslavském Městském stadionu.

Mladá Boleslav s Viktorií Plzeň dosud sehrála čtyřiadvacet zápasů o prvoligové body. Z nich vyhrála jen šestkrát, prohrála dvanáctkrát a remizovala šestkrát, z toho dvakrát v posledních dvou zápasech v uplynulém ligovém ročníku, při celkově nepříznivém skóre 26:35.

Z dvanácti ligových utkání hraných na boleslavském hřišti Boleslav vyhrála čtyřikrát, remizovala čtyřikrát a prohrála čtyřikrát při souhrnném aktivním skóre 17:14.

S boleslavskou nevalnou prvoligovou bilancí kontrastuje statistika pohárových soubojů. V uplynulých sedmi letech Boleslav proti Plzni sehrála sedm neligových utkání bez prohry. Na jaře 2011 dva duely ve čtvrtfinále českého poháru (2:1 a 2:1), v létě téhož roku jedno utkání o český superpohár (1:1, penalty 2:4), na jaře 2012 dvakrát v osmifinále českého poháru (1:1 a 2:0) a na jaře 2016 v semifinále českého poháru (1:0 a 0:0).

Mladá Boleslav postoupila do osmifinále českého poháru MOL Cup 2017-18, když ve třetím kole přehrála na domácím hřišti druholigovou Příbram 3:0.

Generální sportovní manažer Uhrin před Plzní

„Po nepovedeném startu do ligy jsme sice dvakrát vyhráli, ale bodů máme stále málo. Za vítězstvím a třemi body půjdeme i v utkání proti dosud neporažené Plzni a věřím, že nám v tom úsilí pomůžou zaplněné tribuny,“ řekl mladoboleslavský generální sportovní manažer Dušan Uhrin.

Absence hráčů pro utkání proti Plzni

Obránce Jan Kysela v rekonvalescenci po operaci kotníku

Obránce Tomáš Fabián léčí poranění přitahovače stehenního svalu

Stoper Da Silva léčí zranění kolena

Defenzivní záložník Ladislav Takács léčí svalové zranění z pohárového utkání

Záložník Adam Jánoš léčí bolestivé namožení zad

Útočník Ruslan Mingazov léčí svalové zranění z utkání 6. ligového kola.

Čtsa, Jiří Koros, manažer komunikace FKMB,

www.fkmb.cz

 

 

Napsat komentář