Jan Rieger opět zlatý na Hungaroringu!

Předposlední závod letošní sezony znamenal zároveň druhou zastávku na maďarských okruzích. Tentokrát přišel ke slovu ten nejznámější z nich – tradiční hostitel závodů F1 Hungaroring. Již před závody bylo jasné, že boje nebudou jednoduché.

V naší třídě D1 byla přihlášena desítka závodníků z Itálie a několik dalších Slovinců. Přičteme-li si k tomu další čtyři karbonové dvoulitry, nečekal nás a naší trubkovou litrovou Glorii věru lehký úkol. Již den před závodem jsme si prožili malé deja vu. Centrální matice kole si opět postavila hlavu a zakousla se do závitu ještě s větší chutí, než minule. Tentokrát jsme ale neponechali nic náhodě, náhradní díl měli s sebou a za čtvrt hodiny bylo po problému.

Pokud nám v trénincích něco chybělo, tak to byl grip. Obzvlášť v tom prvním byla odezva volantu jako by bylo řízení opatřené posilovačem. Zlepšení přišlo až před kvalifikací, stále jsme ale s časy nebyli tam, kde bychom rádi byli.

Do boje o postavení na roštu jsme zariskovali a novými Pirellkami osadili pouze zadek, předky posloužily z předchozího závodu v Německu. Spolu s jemnou úpravou setupu se však tento krok ukázal jako pozitivní. Bohužel během měřeného tréninku jsme se potýkali jednak s pomalejšími piloty, kteří ani ve svém výjezdovém kole nebyli schopni uvolnit cestu a také s přerušením po kolizi mezi dvěma soupeři. Tyto okolnosti zapříčinily, že jsme nezajeli ani jedno čisté kolo, byť i tak nám nakonec patřilo druhé místo v absolutním pořadí.

V závodě před námi opět stál těžký úkol v podobě Dallary F3 pilotované Filipem Zelenským. Spojení, které je závod od závodu rychlejší, nás posouvá až na samý limit našeho vozu. Narozdíl od předchozích dvou závodů, kdy jsme se do čela dostávali až v posledních kolech, jsme tentokrát pole vedli už na výjezdu z první zatáčky. Podařilo se využít chyby soupeře a vnitřkem se protáhnout do vedení. K našemu překvapení jsme si velmi brzy vyjeli náskok, který v cíli činil bezmála 20 sekund.

Po úvodních peripetiích jsme takto klidný průběh závodu nečekali ani ve skrytu duše, nicméně neskrýváme z něho radost. Ze 7 letos odjetých závodních jízd jsme dosáhli již na páté absolutní vítězství a třetí v řadě.

Poslední letošní závod bude hostit naše domácí trať Autodrom Most, konkrétně 15. 10. 2017. Vstupné je zdarma a my budeme velmi rádi, když nás přijedete podpořit. Samozřejmě velmi děkujeme našim partnerům, kteří mají na naší úspěšné sezóně lví podíl. Motorsport, s. r. o., MTB CZ s.r.o., René Moto – Shifting ContRoll, William art RS a také všichni naši fanoušci 🙂

TZ Rieger Motorsport, Jan Rieger,

Vláďa Rožánek, člen KMN 153 iRacingNews.cz,

Foto by Fríček

Napsat komentář