Ve fitness statistikách 7. kola zazářili hráči z Podještědu

Pohled do vybraných fitness statistik uplynulého kola nabídl jeden zajímavý úkaz. Mezi maratónci i sprintery totiž zazářili hráči ze severu republiky, konkrétně fotbalisté Liberce a Jablonce.

Fotbalisté Slovanu se o víkendu vrátili na vítěznou vlnu, když v Brně porazili Zbrojovku 2:1. Své soka mimo jiné uběhali, a to především ve středu pole. Hned tři ze čtyř nejpilnějších běžců kola jsou totiž právě záložníci Slovanu. Jedná se o  Petra Ševčíka, Radima Breiteho a Zdeňka Folprechta.

Nejvíce z této trojice urazil Ševčík, jemuž společnost InStat naměřila 12 051 metrů. V těsném závěsu za ním skončil Breite (11 944 m), Folprecht obsadil celkově čtvrtou příčku (11 879 m). Mezi borce Slovanu se dokázal vklínit pouze vyhlášený dříč Slovácka Vlastimil Daníček (11 917 m).

To v rychlosti pro změnu excelovali hráči konkurenčního Jablonce. Nejvíc metrů ve sprintu totiž zaznamenali Lukáš Masopust (392 m) se svým parťákem Stanislavem Teclem (382). Je pikantní, že se tak stalo při výhře 5:0 nad Jihlavou, kde oba hráči fotbalově vyrůstali. Právě Tecl, jenž proti Vysočině dvakrát skóroval, si navíc v 7. kole připsal i nejvíc sprinterských náběhů ze všech (25).

Pochvalu ale zaslouží i další. Třetí místo bral obhájce vítězství z předchozího kola Bojan Letič z Karviné (354 m) před zlínským rychlíkem Vukadinem Vukadinovičem (334 m). Za zmínku ovšem jistě stojí třeba i sedmá příčka střelce Dukly Jana Holendy (287 m), který v této zajímavé statistice předčil i sparťanský expres Jonathana Biabianyho (268 m).

Mezi týmy pak nejvíc metrů se sprintu naběhala Dukla (1 713 m) před Jabloncem (1 695 m) a Olomoucí (1 672 m). Nejvíc metrů zase urazilo Slovácko (118 955 m), které poprvé nastoupilo pod vedením nového kouče Michala Korduly. Ani to jim ale nestačilo k bodovému zisku proti Mladé Boleslavi (0:1). Vedle Slovácka toho nejvíce naběhaly i týmy Sigmy (117 778 m) a právě Boleslavi (116 825 m).

Daniel Hajný ředitel komunikace PR LFA,

 

Napsat komentář