Dukla doma přehrála Baník

Dukla na pražské Julisce porazila zaslouženě v 7. kole HET ligy ostravský Baník 2:0. Zároveň drží šňůru šesti domácích utkání se stoprocentním bodovým ziskem. Díky dvěma přesným trefám Jana Holendy.

Dukla začala utkání aktivně a hned ve 3. minutě si Jan Holenda naběhl na přední tyč, kde ho našel Holíkův centr, který dokázal zkušený útočník s přehledem poslat hlavou do sítě.

Baník odpověděl, když se Azevedo uvolnil přes trojicí bránící hráčů a nebezpečně vypálil. Jenže jeho tečovaný pokus dokázal brankář Rada vyrazit a následná dorážka skončila vedle tyče. V dalším průběhu měli domácí zápas pod kontrolou a zároveň si vypracovali několik nebezpečných centrů, do finálního zakončení se nedostali.

Baník zahrozil po půlhodině hry, kdy se na hranici velkého vápna opřel do míče Hrubý, ale jeho tvrdou střelu do středu brány, zlikvidoval brankář Rada. V závěru prvního poločasu se ještě Hynkovi svěřenci snažili o navýšení, ale tvrdá střela Holíka skončila na boční síti branky.

V úvodu druhého poločasu zahrávala Dukla z pravé strany vápna přímý kop, z kterého se pokusil Podaný poslat míč přímo do branky, ale jeho snaha skončila nad břevnem.

V 58. minutě se v penaltovém prostoru probojoval k zakončení hostující Šašinka, ale domácí gólman vyrazil míč na rohový kop. O čtyři minuty později minul pravou tyč baníkovské brány z přímého kopu Kušnír.

Domácí hráči se radovali podruhé v 71. Minutě, kdy při své ligové premiéře aktivně hrající Holík poslal přesnou přihrávkou z pravé strany na Kušníra, jehož centr bez přípravy poslal pod břevno Holenda.

V závěru zápasu se Baník ještě pokusil v 85. minutě o zkorigování skóre, jenže střela Šašinky proletěla vedle levé tyče. Dukla nakonec uhájila neprůstřelnost a pošesté za sebou doma zvítězila.

„Dneska se nám zápas hodnotí lépe, než v minulém týdnu v Jihlavě. Dobře jsme začali, dali jsme brzy branku a mohli se soustředit na dlouhé nakopávané míče, které má Baník nejsilnější. Od pětadvacáté minuty se nám dařilo, jak jsme chtěli, s přechody do brejků, ale poté jsme byli nepřesní a několik míčů jsme ztratili na naší polovině. Soupeř začal víc kombinovat, vytvářel si střelecké příležitosti, ale do konce poločasu jsme přežili. Ve druhé půli jsme si upřesnili hru v defenzivě, to nám fungovalo až do konce. Přidali jsme další branku, z toho bylo vítězství 2:0. Důležité pro nás bylo, že jsme zápas zvládli, závěr jsme uhlídali do vítězného konce,“ zhodnotil Jaroslav Hynek trenér Dukly.

„Rozhodlo se v šestnáctkách, kde byl soupeř efektivnější. Dukla proměnila Holendou. Přesto musím kluky pochválit. Mrzí mě to, důležité jsou body. Nemusíte hrát dobře, ale když ten zápas zvládnete tříbodově, je to velice důležité. Jenže my body bohužel nemáme. Kluci to odřeli a odmakali, to mě hodně mrzí,“ řekl po zápase Radim Kučera trenér Baníku.

FK Dukla Praha – FC Baník Ostrava  2:0 (1:0)

Branky: 3. Holenda, 72. Holenda. ŽK: 24. Mustedanagić, 86. Bílovský – 12. Pokorný, 52. Šindelář. Rozhodčí: P. Franěk – T. Mokrusch, D. Pospíšil. Diváci: 3 359.

Dukla Praha: F. Rada (K) – Kušnír, Ostojić, Jiránek, Podaný – Milošević, Daniel Tetour – Preisler (77. Brandner), Mustedanagić (66. Bílovský), Holík (73. Schranz) – Holenda. Trenér: Jaroslav Hynek.

Baník Ostrava: Vašek (K) – Pazdera, Šindelář, Pokorný, Granečný – de Azevedo (86. Hykel), R. Hrubý, Hlinka (81. O. Šašinka), Stáňa (65. Sus) – J. Šašinka, Poznar. Trenér: Radim Kučera.

Čtsa, kc, foto: www.fkdukla.cz

Napsat komentář