Pardubice už nejsou žádný nazdárek, uznává pražský trenér Socher

Pardubice – Pražanům jde o dost. Když uspějí, budou zatím jediní, kteří ani ve druhém kole nového ročníku Superligy malého fotbalu ještě neprohráli. A mírný náskok hned v úvodu celostátní soutěže se dost hodí. Jenže nejdřív potřebují porazit Pardubice, které celek z hlavního města přivítají v úterý od půl osmé večer.

Praha se pokusí navázat na domácí triumf 3:0 nad brněnským obhájcem titulu. „V Pardubicích je to strašně důležitý zápas, určitě chceme uspět, abychom odskočili. Už skoro každý ztratil, takže bychom hrozně rádi v Pardubicích bodovali. Taky se však dotáhly k šestce týmů, která byla hodně kvalitní, Pardubice už nejsou žádný nazdárek, ale rovnocenný a poctivý tým, nic nepodceňujeme,“ prohlásil pražský trenér Václav Socher.

Pardubice skončily minulý ročník sedmé, ovšem vstup do sezony zvládly, když trochu nečekaně zvítězily v Jihlavě 4:2. „Nevím, jestli hráče výsledek nabudil, ale hlavně ti mladí zjistili, že se dá hrát i proti kvalitním fotbalistům. K výsledku nám pomohla nedisciplinovanost domácího hráče, kterou jsme využili ke vstřelení dvou branek. Poté jsme hráli velmi dobře v bloku a využívali brejkové situace. Musím připomenout i výborného Mičjana v bráně,“ vracel se k prvnímu duelu pardubický kouč Miroslav Kaluža.

Úvodní pardubické vítězství nad třetím celkem obou předchozích ročníků Superligy malého fotbalu dokládá, že Prahu nečeká snadné sousto. „Jihlava vyloučením asi dost dopomohla k pardubickému vítězství, hosté nemuseli dobývat. Myslím, že právě tohle Pardubice tolik neumějí, spíš organizace a poctivost jsou jejich hlavní devíza, nějaké velké individuality nemají,“ podotkl Socher.

Praha ovládla premiérový ročník soutěže, uplynulou sezonu zakončila druhá za Brnem a opět patří k hlavním aspirantům titulu. „Není se čím zaskočit. Oby týmy se znají a každý ví, co od něj očekává. Díky větší základně si pražský trenér může vybrat kvalitní borce, kteří jsou velmi dobře individuálně vybaveni. Horší je u nich kvalita týmová,“ všiml si Kaluža.

Jenže pražský výběr postihla marodka, takže do Pardubic nezamíří v kompletní sestavě. „Těšili jsme se, že budeme v plné síle, ale nebude to tak. Říkal jsem si původně, že budu mít zamotanou hlavu a někomu řeknu, že k utkání nepojede. Teď řeším, že nedáme dohromady ani dvě pětky, vypadá to složitě. Každý má těžké skládání hlavně na zápasy venku, jde o amatérský sport a podle toho taky nominace vypadají,“ doplnil pražský trenér.

Jaroslav Kára, tiskový mluvčí,

Napsat komentář