Most dokráčel k pohodlné výhře nad oslabeným Blanenskem

Most – Omluvenky vinou zranění na poslední chvíli už dopředu pasovaly tým Pivovar Černá Hora Blanensko do výrazně horší pozice, kterou v Mostě potvrdil. Ve druhém kole Superligy malého fotbalu Jihomoravané prohráli jasně 3:7.

Blanensko přijelo na sever Čech pouze s jedním hráčem na střídání, což se ukázalo jako jeden z rozhodujících faktorů. „Večer před zápasem se omluvilo pět nebo šest lidí z různých důvodů, nejčastěji zranění z velkého fotbalu. Vstup do utkání jsme měli lepší, vytvořili jsme si dvě šance, bohužel jsme je neproměnili a klasicky zafungovalo nedáš – dostaneš. Obdrželi jsme dva smolné góly a bylo de facto po zápase, zmohli jsme se jen na kosmetickou úpravu. Nebyl to jednoznačný fotbal, místy jsme domácí přehrávali, ale pak nám došly síly, když jsme měli jednoho na střídání. Nedalo se s tím nic dělat,“ litoval blanenský hráč Filip Adamec.

Most nastoupil v nabité sestavě a na domácím trávníku napravil předchozí prohru z Olomouce 3:5. „Jsem rád, že jsme si po úvodní porážce připsali přesvědčivé vítězství. Máme teď před sebou cestu na hřiště úřadujícího mistra a jet tam s nula body by bylo značně obtížné. Kluci se prezentovali výborným výkonem s vysokou mírou nasazení a důsledným dohráváním osobních soubojů. Jejich výkon je velký příslib do dalších zápasů a můžeme soupeře vyhlížet bez obav,“ oddechl si mostecký trenér Vojtěch Benda.

V úvodních čtvrthodině měli jeho svěřenci s Blanenskem dost práce, zlobil především nejlepší kanonýr obou dosavadních ročníků Superligy malého fotbalu Ondřej Paděra. Až ve dvacáté minutě otevřel Most skóre, když se po asistenci Martina Bočka prosadil David Haviar. Do poločasu dokázali domácí dát ještě dvě branky – nejprve Vít Popelka po nahrávce Jakuba Chábery a po něm ještě Antonín Fišer po další asistenci Bočka.

Mostecké barvy definitivně uklidnil přímý kop ze čtyřicáté minuty v gólovém provedení Rostislava Šebka. „Domácí se nikam nehnali, čekali na naše chyby, které postupem času kvůli únavě přicházely, hlavně byli přesní v zakončení, z deseti šancí sedm gólů dali, zahodili jen tři. Zatímco my jsme za prvních pět minut měli šance, které jsme bohužel neproměnili. Most asi nečekal, že začneme hrát takhle aktivně,“ podotkl Adamec.

Na 5:0 pro Severočechy zvyšoval Dominik Onuščák po přihrávce velmi produktivního Bočka, až pak hosté snížili, když se trefil Paděra po nahrávce Ladislava Zápotočného. „Blanensko nedorazilo v plné síle, ale i tak se prezentovalo velmi dobrým výkonem a zejména Ondřej Paděra zabaví hned několik obránců najednou,“ poznamenal Benda. Za domácí celek přidali další branky Boček s Fišerem, na druhé straně korigovali Zdeněk Fladr a Tomáš Graciar.

Čtyřiadvacetiletý Adamec, který hraje za klub M.K. Louka, nastoupil v superligovém výběru Blanenska téměř po roce a připsal si jednu asistenci. „Pozvali mě před týdnem, ani jsem nečekal, že mě po delší době nominují do výběru. Můj osobní cíl je především sbírat zkušenosti,“ dodal Adamec.

Most – Blanensko 7:3 (3:0)

Branky: 28. a 52. Fišer, 21. Haviar, 26. Popelka, 40. Šebek, 42. Onuščák, 52. Boček – 49. Paděra, 54. Fladr, 59. Gracias. Rozhodčí: Hanusek – Růžička. ŽK: Fladr (Blanensko).

Most: Ondřej Bíro – Martin Boček, Antonín Fišer, David Haviar, Jakub Chábera, Michal Macháček, David Matyáš, Dominik Onuščák, Vít Popelka, Rostislav Šebek, Martin Tancoš.

Blanensko: Michal Šmerda – Filip Adamec, Filip Dolníček, Zdeněk Fladr, Tomáš Gracias, Ondřej Paděra, Ladislav Zápotočný.

Jaroslav Kára, tiskový mluvčí,

Napsat komentář