ROZHODNUTÍ PŘEDSEDY DK ELH – PAVEL SEDLÁČEK (AUKRO BERANI ZLÍN), ROMAN SZTURC (HC VÍTKOVICE RIDERA), JIŘÍ ŠIMÁNEK (MOUNTFIELD HK)

Předseda disciplinární komise ELH Karel Holý se ve zkráceném řízení zabýval zákrokem hráče Pavla Sedláčka na protihráče Lukáše Kloka, za který mu byl v utkání HC Vítkovice Ridera – HC Aukro Zlín uložen větší trest na 5 minut a osobní trest do konce utkání za Faul kolenem.

Při prostudování videozáznamu shledal, že zákrok byl rozhodčími správně potrestán větším trestem, nebyl však veden s takovým úmyslem a takovou intenzitou, aby vyžadoval dodatečného potrestání. Předseda disciplinární komise ELH proto řízení s hráčem Pavlem Sedláčkem (Aukro Berani Zlín) zastavil.

Předseda disciplinární komise ELH se ve zkráceném řízení zabýval také zákrokem hráče Romana Szturce na protihráče Jakuba Ference, za který mu byl ve stejném utkání uložen větší trest na 5 minut a osobní trest do konce utkání za Faul kolenem. I v tomto případě dospěl na základě videozáznamu k závěru, že zákrok nevyžaduje dodatečného disciplinárního potrestání nad rámec trestu uloženého v utkání. Předseda disciplinární komise ELH proto řízení s hráčem Romanem Szturcem (HC Vítkovice Ridera) zastavil.

Na základě podnětu klubu Bílí Tygři Liberec se předseda disciplinární komise EHL zabýval ve zkráceném rovněž jednáním hráče Jiřího Šimánka v utkání Bílí Tygři Liberec – Mountfield HK. Po prostudování videozáznamu shledal, že k pádu hráče na ledovou plochu nedošlo s cílem ovlivnit úsudek rozhodčích, ale především kvůli tomu, že se ve snaze odehrát volný puk pokoušel dostat své tělo před protihráče, přičemž došlo k zaklínění jeho hole a pád byl v první řadě důsledkem snahy hůl uvolnit. Předseda disciplinární komise ELH proto řízení s hráčem Jiřím Šimánkem (Mountfield HK) zastavil.

Záznamy situací najdete na https://youtu.be/hVOX-PGQuu4, https://youtu.be/7G_03LXqtDE a na https://youtu.be/7xEd-cuCbeQ,

Praha, 09. 09. 2017.

PhDr. Zdeněk Zikmund, tiskový mluvčí ČSLH

Napsat komentář