Vyhrocené utkání v Boskovicích vyvrcholilo dvěma červenými kartami a šarvátkou

Boskovice – Pohledná bitva na hřišti se v závěru změnila v doslovnou bitvu. Konec utkání prvního kola Superligy malého fotbalu v Boskovicích mezi Blanenskem a Příbramí poznamenaly dvě červené karty a následná šarvátka mezi domácím koučem Antonínem Mazalem a příbramským útočníkem Davidem Sandrem. Jihomoravané zvítězili 4:2.

Za stavu 3:2 pro Blanensko nepískl rozhodčí Patrik Moder faul, jehož se hosté dožadovali, a domácí výběr vstřelil definitivní vítěznou pojistku. Za ostrá vyjádření na adresu sudího následně uviděl červenou kartu příbramský gólman Milan Vančát. Půl minuty před koncem pak vyústila frustrace hostujícího Sandra, který před domácí střídačkou brutálním zákrokem sestřelil Zdeňka Traxla.

Následovala vendeta domácího kouče Mazala, která se přenesla do nepříjemné šarvátky obou mužstev. „Hráč Příbrami se snažil zranit našeho fotbalistu, což samozřejmě není omluva pro moje vniknutí na hřiště a držení soupeře. Reakce byla z mé strany přehnaná, nepřiměřená a neslučitelná s pozicí trenéra,“ kál se blanenský kouč Mazal.

Podle Sandra nezvládli utkání rozhodčí. „Není to jen z mé strany, ale i názor ostatních, že rozhodčí bohužel zápas hrubě ovlivnili. Nechci se na to vymlouvat, je to však škoda, mohl to být hezký zápas s mnohem fotbalovější dohrou, než ve finále měl. Rozhodčí od první minuty zbytečně přehlíželi fauly, tím nechali nás hráče pustit emoce, které ke konci zápasu už vyplynuly,“ sdělil příbramský hráč.

Půl minuty před koncem pak předvedl Sandr „blikanec“, kterým podťal zkušeného Traxla. „Když se nám podařilo snížit ze stavu 0:3 na 2:3, byli jsme trošku na koni oproti domácímu mužstvu, které se dostalo do útlumu. Pak přišel inkriminovaný moment, kdy u branky domácích rozhodčí přehlédl faul na našeho kapitána a z brejku jsme dostali gól na 4:2. Od té doby už to nebylo dobré, což v závěru vyvrcholilo dvěma červenými kartami, kdy jsme já a náš brankář Milan Vančát úplně neunesli tíhu situace,“ popsal Sandr.

Přehnanost svého zákroku na českého reprezentanta Traxla si uvědomuje i příbramský hráč. „Mrzí mě, co se odehrálo. Půl minuty před koncem rozhodčí neodpískal faul na mě a ještě řekl, že to nebyl faul. V tu chvíli u mě přišlo zatmění, jak se říká, můj faul byl určitě zbytečný a přehnaný. Doufám, že se protihráči nic nestalo. Potom trenér vyběhl z lavičky, došlo ke konfrontaci, nechce se mi to však rozebírat dopodrobna. Disciplinárka to bude řešit, což si uvědomuji. Mrzí mě to a hlavně jde o moji první červenou kartu v kariéře, určitě jsem si nepředstavoval, že padne takovým stylem,“ mrzelo Sandra.

Obdobně se k nepříjemné události staví také blanenský stratég. „Byly tam emoce, odehrálo se to dva metry od střídaček. Možná kdyby to bylo někde na druhé straně, tak k tomu nedošlo. Evidentně šlo o záměr zranit našeho hráče, moje reakce však byla stoprocentně neadekvátní,“ uznal Mazal.

Případ patrně neunikne jednání disciplinární komise Superligy malého fotbalu. „Předpokládám, že to disciplinárka bude řešit, uvědomuji si provinění a očekávám nějaký trest. Uvidíme, jak to disciplinárka posoudí, podle toho budu reagovat. Předpokládám, že stopku dostanu, nevím, zda to bude mít vliv i na post trenéra. Bohužel se stalo, co se stalo, ale už to nejde vzít zpátky, za chyby se platí a beru to jako svou chybu, za což samozřejmě ponesu i trest, jsem s tím smířený,“ doplnil Mazal.

Blanensko přitom v první půli vedlo o tři branky, když se prosadili dvakrát Traxl a jednou Ondřej Paděra. Jenže ve 47. a 51. minutě se dvakrát trefil hostující Michal Pinc a duel zdramatizoval. „První minuty jsme měli zcela ve své režii, dokázali jsme vstřelit branky, měli jsme řadu dalších příležitostí, bohužel nám nenapadaly góly jako na jaře, kdy jsme v Příbrami vyhráli 10:4. Proto nastala trošku trápená, za stavu 3:1 jsme znervózněli, obdrželi jsme další gól, přestali jsme hrát a běhat, bylo to hodně statické. Příbram se trošku zvedla, zjistila, že se s námi dá hrát, dala branky a utkání zdramatizovala. Když jsme dali na 4:2, bouchly asi všem saze, utkání bylo potom vyhrocené,“ komentoval duel blanenský kouč.

Definitivní pojistku, které odšpuntovala emoce, přidal domácí snajpr Paděra. „Jeli jsme na hřiště favorita, Blanensko je rozhodně v top trojce superligových týmů, má super hráče, těžko tam najdete někoho, kdo není silný jeden na jednoho, což je v malém fotbale hrozně velká zbraň. Škoda že jsme nemohli jet v top sestavě, bohužel rozhodovala v pondělí práce a velká dálka. I přes to jsme dokázali nějakým způsobem mančaft poskládat a za výkon se stydět nemusíme. Prohrávali jsme sice 0:3, jenže spíš jsme soupeři tak dva góly darovali, domácí akce zkušeně zakončili. První půli jsme se hledali, bylo to z naší strany upachtěné, chvílemi jsme se až báli, ve druhé půli už z nás všechno spadlo, protože jsme neměli naprosto co ztratit, proto se nám podařilo snížit,“ přiblížil Sandr.

Před novou sezonou převzal středočeský výběr jeho otec Josef Sandr, který vystřídal Michaela Kvasnicu, a Příbram touží po vylepšení loňské poslední osmé pozice v tabulce. „Bohužel přišla po sezoně výměna trenéra, což jsme nechtěli, trenéru Kvasnicovi patří poděkování, určitě výběr pozvedl. Kormidlo přebral můj tatínek, který přišel s novými nápady,“ uzavřel příbramský hráč.

Pivovar Černá Hora Blanensko – Příbram 4:2 (3:0)

Branky: 10. a 55. Paděra, 18. a 29. Traxl – 47. a 51. Pinc. Rozhodčí: Moder – Virčík. Žluté karty: Krška, Sedlák – Tošovský, Kunc. Červené karty: 58. Vančát, 60. Sandr (oba Příbram). Diváci: 150.

Blanensko: Jakub Klimeš (Michal Čech) – Ondřej Paděra, David Bednář, David Krška, Tomáš Gracias, Zdeněk Faldr, Zdeněk Traxl, Jan Minx, Jakub Sedlák, Marek Štencl, Jan Havlíček.

Příbram: Milan Vančát – Jiří Junek, David Sandr, Luboš Kunc, Martin Štochl, Michal Pinc, Jakub Tošovský, Ondřej Drašnar.

Jaroslav Kára tiskový mluvčí,

Napsat komentář