Olomouc zahájila nový ročník domácím vítězstvím nad Mostem!

Olomouc – Zlomila neúspěšnou bilanci, kterou s Mostem měla. Olomouc v Superlize malého fotbalu poprvé porazila severočeský celek. Na domácím hřišti v úvodním utkání třetího ročníku celostátní soutěže zvítězili Hanáci 5:3. „Výhra potěšila hodně, chtěli jsme vstoupit do sezony vítězstvím, takže spokojenost,“ usmíval se olomoucký útočník Josef Tošenovský.

Most přitom dorazil do Olomouce vlakem v nabité sestavě se sedmi českými reprezentanty, jenže ani to na houževnaté Hanáky nestačilo. „Cesta byla dobrá, ve vlaku sranda a myslím si, že herně jsme byli lepší, měli jsme víc ze hry a byli víc na míči. Podle mě jsme přijeli asi v nejlepší sestavě vůbec, ale možná se na některých z nás projevila únava, protože většina měla v nohách devadesát minut velkého fotbalu,“ uvažoval o příčinách prohry mostecký záložník Daniel Kasal.

Hosté šli dovedení zásluhou Jakuba Chábery, ještě do přestávky vyrovnal Martin Vančura. „Žádnou speciální taktiku jsme neměli, věděli jsme, že Most hraje s gólmanem. Ze začátku jsme přežili nějaké šance, potom už jsme dobře bránili a donutili hosty k chybám, které jsme potrestali,“ přiblížil olomoucký plán Tošenovský.

Hosty poslal opět do vedení Michal Macháček, jenže Olomouc otočila zásahy Lukáše Pagáče s Davidem Lošťákem. Patnáct minut před koncem duelu byl stav opět nerozhodný, když se prosadil Kasal. „Bylo to dobývání, většinu gólů jsme dostali po našich chybách, ani jeden si Olomouc nějak hezky nepřipravila,“ podotkl český reprezentant do 21 let Kasal.

Rozhodující trefu zaznamenal ve 49. minutě druhým gólem v utkání Pagáč. „Čekali jsme na chybu a ta přišla, potrestali jsme ji a pak už si to pohlídali. Poctivě jsme bránili a zvládli jsme to. Máme tři body, ambice jsou pořád stejné. Nechci nic vyhlašovat, ale určitě jsme za takový start rádi,“ hodnotil utkání další český reprezentant do 21 let Tošenovský.

Hanáckou výhru ještě pečetil Lukáš Kaďorek. „Olomouc dala šťastný čtvrtý gól a pak si to pohlídala. Jak jsme moc chtěli, udělali jsme další chyby a domácí přidali další branku,“ poznamenal Kasal.

Pro ambiciózní Most jde po loňské šesté příčce o nepříjemný začátek nového ročníku, kdy se chce posunout opět výš. „Teď musíme zabrat, čekají nás ještě těžké zápasy a taky nemůžeme vědět, v jaké sestavě se budeme scházet. Doufám, že v co nejlepší, abychom letos mohli udělat lepší výsledky než v minulém ročníku,“ přál si Kasal.

Olomouc – Most 5:3 (1:1)

Branky: 40. a 49. Pagáč, 29. Vančura, 44. Lošťák, 56. Kaďorek – 26. Chábera, 37. Macháček, 45. Kasal. Rozhodčí: Virčík – Tomiga. Žluté karty: Pagáč, Běhalík – Chábera, Bíro. Diváci: 95.

Olomouc: Jaroslav Běhalík – Josef Tošenovský, David Lošťák, Pavel Kryl I, Jakub Krejčík, Lukáš Kaďorek, Lukáš Pagáč, Martin Vančura, Petr Kobylík, Roman Kuba, Antonín Čech, Ivo Lošťák.

Most: Ondřej Bíro – Martin Tancoš, Michal Macháček, Dominik Nobst, David Matyáš, Jakub Chábera, Daniel Kasal, Rostislav Šebek, Jakub Polák, David Macko, Vladimír Pátek.

Jaroslav Kára, tiskový mluvčí,

Napsat komentář