Jan Černý hodnotí Barum Rally!

Jan Černý s Petrem Černohorským z týmu MOGUL ŠKODA ACA RACING dokončili Barum Czech rally Zlín na 12. příčce.

Jan Černý s Petrem Černohorským o uplynulém víkendu absolvovali nejnáročnější soutěž mistrovství České republiky v rally, kterou je Barum Czech Rally Zlín. Posádka MOGUL ŠKODA ACA RACING týmu vyrazila na rychlostní zkoušky se Škodou Fabia R5 s níž se jí loni podařilo na stejné soutěži obsadit třetí místo.

Diváci sledující Barum Czech Rally Zlín na místě mohli hned od prvních kilometrů sledovat napínavý souboj evropské soutěžácké špičky a špičkových českých soutěžních jezdců. Jan Černý s Petrem Černohorským sváděli souboje v první desítce a na konci úvodní etapy jim patřilo průběžné sedmé místo s malou ztrátou na soupeře před sebou. Hodně rozbitá dvanáctá rychlostní zkouška ale velmi zamíchala pořadím a díky defektu se na ní Jan Černý s Petrem Černohorským propadli hluboko až na 14. příčku. Zbývající tři rychlostní zkoušky do cíle Barum Czech Rally Zlín se jezdec MOGUL ŠKODA ACA RACING týmu snažil časovou ztrátu snížit, ale odstup na soupeře před ním již byl příliš velký a bylo tedy důležitější soutěž dokončit s nepoškozeným vozem s ohledem na vývoj domácího mistrovství České republiky v rally, kde Jan Černý s Petrem Černohorským drží třetí příčku. Důležité body se posádce podařilo nasbírat i v juniorském mistrovství Evropy U-28, kde Janu Černému patří druhá příčka.

Jan Černý, jezdec MOGUL ŠKODA ACA RACING:„Evropské soutěže nám letos nevychází a smůla se na nás přilepila i na domácí Barumce. Tenhle závod mám moc rád, díky své náročnosti a vím, že je třeba tady hodně přemýšlet nad nasazením. Chyba se tady dá udělat hodně snadno a my se s Petrem snažili držet rozumné tempo a dařilo se nám to. Před dvanáctou rychlostní zkouškou jsme na páté místo, kde byl v tu chvíli Roman Kresta, ztráceli asi třináct vteřin a byli jsme stále v kontaktu se špičkou. Nemůžeme si dovolit příliš riskovat poškození auta a naše tempo bylo dobré. Věděl jsem, že RZ Košíky bude náročná na defekty a dělal jsem všechno proto, abychom jej nedostali, ale nepodařilo se nám to. Dostali jsme defekt a ztratili jsme přes dvě minuty. Jeli jsme jinou strategii v pneumatikách než ostatní, a z osmnácti povolených pneumatik jsme si nechávali nesjeté pneumatiky na závěr, ale nakonec jsme je vůbec nevyužili, protože to díky ztrátě po defektu nemělo už smysl. Z výsledku na Barumce radost nemám, ale vím, že jsme celý tým podali dobrý výkon a druhé místo v juniorech není špatné. Tentokrát nám nepřálo štěstí, ale i to je rally. Těším se na další soutěž a děkuji všem našim fanouškům a partnerům za podporu. Velké díky patří zejména Benzině a MOGULu a chci také pogratulovat Romanovi Krestovi k „bedně“ na jeho domácí soutěži. Jsem rád, že se nám oběma podařilo dojet na třetím místě jak na Bohemce, tak na Barumce a ukázali jsme, že rally může být „dobře hustý.“

MOGUL ŠKODA ACA RACING – PR

https://www.facebook.com/jancernyrally

https://www.youtube.com/user/JanCernyRallyDriver

Více foto na: http://cernyracing.com/media/

Napsat komentář