Superliga začíná, Olomouc chce zlomit nepříznivou bilanci s Mostem

Olomouc – Léto skončilo a stejně tak vypršela také přestávka Superligy malého fotbalu. Celostátní soutěž vstupuje do svého třetího ročníku, který otevře v sobotu v půl šesté večer duel Olomouce proti Mostu, který se odehraje na hanáckém hřišti v Hněvotíně.

Právě stadion představuje jednu z hlavních změn loňského nováčka soutěže Olomouce, která se ze hřiště Milo2 přesunuje do Hněvotína. „Minulý ročník hodnotím velice kladně a pozitivně. Byl pro nás hektický, na vše jsme si museli zvykat. I letošní ročník je plný změn a týká se i domácího hřiště. Věřím, že to bude pro olomoucký tým jenom přínos. Věřím, že se lidé dojedou podívat, i když se nehraje přímo v Olomouci, v Hněvotíně jsou ideální podmínky pro malý fotbal, hřiště je větší,“ říká jeden z nejzkušenějších hráčů hanáckého výběru Lukáš Pagáč.

Jako první si nový trávník vyzkouší Most, který se po první vicemistrovské sezoně trápil a uplynulý ročník zakončil až na šesté pozici z osmi účastníků. „Každý rok jdeme do sezony jen s nejvyššími ambicemi a nebude to jinak ani letos. Plánujeme se vrátit na pozice, kam mostecký malý fotbal patří. Nic jiného než vítězství v soutěži nás nezajímá. Okolnosti pak ukážou, jaká letošní sezona bude. Konkurence je veliká, úroveň Superligy se každý rok zvedá a víme, že soupeři nám především ve svých domácích zápasech nic nedarují,“ uvědomuje si mostecký trenér Vojtěch Benda.

Severočechy na úvod soutěže prověří takzvaný moravský blok, po Olomouci následují Blanensko, Brno a Jihlava. „Máme velmi těžký los, všechno jsou ambiciózní soupeři, kde malý fotbal dělají neskutečně dobře. Očekávám tak velmi kvalitní utkání a doufám, že pro nás se šťastným koncem,“ přeje si Benda. „Loňská sezona dopadla pro výběr Mostu špatně. Víme přesně, kde jsme ji ztratili. A těmto chybám se chceme vyhnout především, dále se zaměříme na venkovní zápasy,“ podotýká mostecký trenér, který se svými svěřenci k prvnímu duelu pocestuje jako loni vlakem.

Olomoucký nováček v uplynulé sezoně hlavně na podzim oslňoval skvělými výkony, v závěru jara se vyšvihl až na čtvrtou pozici. Teď pomýšlí výš. „Letos vstoupíme do sezony opatrně, chceme zapracovat nové tváře do kádru a pokusíme se zabojovat o vrchní příčky soutěže. Most je jeden z mála soupeřů, kterého jsme v minulé sezoně neporazili. Takže doufám, že se dokážeme připravit a změnit naši bilanci k lepšímu,“ vyhlíží Pagáč.

Most vyhrál oba vzájemné duely v uplynulém ročníku, i když na Hané až v penaltovém rozstřelu. Na to chce navázat a do Hněvotína přiveze sedm fotbalistů s reprezentačními zkušenostmi. „Jsem nesmírně rád, že do Olomouce jedeme v takovém složení. Jde skutečně o velmi silný výběr a věřím, že budeme bodovat. Po dlouhodobém zranění se vrací Michal Macháček, na jehož hře nezanechal téměř rok bez fotbalu až nepochopitelně žádné stopy,“ libuje si Benda.

Na trávník pošle také dva nováčky – Vladimíra Pátka a Martina Tancoše. „Pár nových hráčů v této sezoně šanci dostane. O Pátka jsem velmi stál od úvodu Superligy, neboť jde o mimořádně rychlého a gólového hráče. Tancoš je klasický obránce, tvrdý a nesmlouvavý v osobních soubojích, navíc s velmi dobrou souhrou s Ondřejem Bírem. Všichni ostatní kluci jsou již boji v Superlize prověření, mají vysokou kvalitu a o to jsme spokojenější, že s námi na tento dlouhý výjezd vyráží,“ těší mosteckého kouče.

Také olomoucký výběr chystá změny a okysličí kádr jinými hráči. „Pro nový ročník jsme nachystaní ve stejné sestavě jako minulý rok, ale budou malé změny. Pro letošek naskočí pár nových jmen a věřím, že určitě zapadnou. Rozhodli jsme o rozšíření kádru, takže dáme příležitost jiným hráčům. Je těžké určit, jak nebo čím má nový hráč zaujmout diváka, ale pro trenéra Radka Sklenáře jsou nové tváře určitě zajímavé tím, že dokážou výběr posílit a hlavně udržet partu, aby olomoucký fotbal šel nahoru,“ přemítá před úvodním výkopem Pagáč.

Jaroslav Kára, tiskový mluvčí,

Napsat komentář