Sparta s Bruslaři znovu těsně prohrála

I druhý díl přípravného dvojzápasu s Mladou Boleslaví skončil těsným vítězstvím hráčů Bruslařského klubu. Sparťané šli sice tentokrát jako první do vedení zásluhou Roberta Říčky, ale Středočeši dvěma góly Musila otočili skóre a v samém závěru zápasu stihli zareagovat i na vyrovnávací teč Alexandera Reichenberga, další předsezonní posily Sparty.

Do první větší šance odvetného přípravného zápasu proti Mladé Boleslavi se prodrali Klimek s Říčkou, ale jejich přečíslení ztroskotalo na gólmanu Maxwellovi. Na druhé straně kontroval o chvíli později Orsava, ovšem i v této situaci měl navrch brankář. Konkrétně Fin Aittokallio, který se po jednozápasové pauze vrátil zpět do sparťanské branky. Poté už přišel první gól a tentokrát se z něj, na rozdíl od prvního duelu s Bruslařským klubem, radovali sparťané. A to zásluhou důrazu Roberta Říčky, který se nejlépe zorientoval v chumlu před mladoboleslavskou brankou a připsal si již třetí gól v přípravných zápasech.

Odpověď Středočechů ale byla opravdu blesková, hned po buly ve středovém kruhu se vydali do útoku a po nabídce Klepiše srovnal střelou do odkryté části branky Pavel Musil. V polovině první části přišla kritická chvíle pro Spartu, která se musela více než minutu a půl bránit ve třech proti pěti. Na začátku dvojnásobné početní výhody byly Pražané pod velkým tlakem, ale přečkali ho a zbytek oslabení už si pohlídali. Zatrnulo jim ještě při teči Orsavy, kdy kotouč skončil na břevnu sparťanské branky, další gól už však první třetina nepřinesla.

Orsava se ocitl ve velké šanci i v úvodu druhé dvacetiminutovky, kdy jeho dělovku z první se štěstím vyrazil Aittokallio. Při další šanci domácích mu už štěstí nepřálo. Střelu Pavla Musila sice ztlumil, ale puk se mu mezi betony prokutálel do branky. O rychlou odpověď se po průniku Nedomlela snažil Černoch, ale Maxwell si s jeho ztečovaným pokusem poradil. Sparťanský tlak pokračoval, Dvořákova pumelice od modré jen těsně minula domácí branku.

Následně ale honbu za vyrovnáním skóre přerušila přesilovka Boleslavi. Hned po ní si v početní výhodě zahráli i sparťané, ovšem bez úspěchu. V těsném sledu následovaly ještě další dvě přesilové hry, po jedné na každé straně, ale ani jeden z týmů nedokázal nabídnutou výhodu zužitkovat, ani se dostat do tutové šance. Ta přišla až v posledních sekundách před přestávkou ve hře pět na pět, kdy Forman ve velké příležitosti nedokázal doklepnout puk do odkryté branky a trefil jen tyčku.

Další sparťanská početní výhoda přišla hned po přestávce, ani tentokrát ale přesilovková kombinace gólově nezafungovala. V dobré pozici se sice ocitl Říčka, ale se střelou otálel a bránící bek Boleslavi ji stihl ztečovat do ochranné sítě. V nastoleném trendu se pokračovalo i v následujících minutách, kdy se prakticky nehrálo v pěti na obou stranách. Ovšem až desáté vyloučení zápasu přineslo první přesilovkový gól, a to vyrovnání na sparťanské straně. Faul Látala potrestali střílející Hlinka a tečující Alexander Reichenberg.

Mladá Boleslav na srovnání skóre zareagovala zvýšením tempa a v 58. minutě jí to přineslo rozhodující zásah. Žejdl nabídl kotouč Martinu Látalovi, který z levého kruhu střílel do poloodkryté branky. A o chvíli později navíc Procházka orazítkoval tyčku Aittokalliovy klece. Na druhém vítězství Mladé Boleslavi už nic nezměnila ani závěrečná půlminuta sparťanské hry bez gólmana.

BK Mladá Boleslav – HC Sparta Praha  3:2 (1:1, 1:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 6. Musil (Klepiš, Lenc), 24. Musil (Pabiška), 58. Látal (Žejdl, Orsava) – 6. Říčka (Forman, Pavelka), 51. Reichenberg (Hlinka). Rozhodčí: Souček, Wagner – Axman, Bosák. Vyloučení: 5:5. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1 544. Střely na branku: 33:29. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 3:2.

Mladá Boleslav: Maxwell – Stříteský, Němeček, Říha, Hrdinka, Hanzlík (C), Kurka, Knot – Musil, Klepiš (A), Lenc (A) – Valský, Knotek, Urban – Orsava, Žejdl, Látal – Procházka, Najman, Pabiška.

Sparta: Aittokallio – Dvořák, Zámorský, Pavelka, Kalina, Mikuš, Piskáček, Nedomlel – Hlinka (C), Vrána (A), Reichenberg – Uher, Pech, Kudrna – Říčka, Klimek, Forman – Kumstát (A), Černoch, Saponari – Rousek.

Čtsa, zdroj: www.hcsparta.cz

Napsat komentář