Sparta prohrála v prodloužení

K domácím zápasům nastoupí v nové sezoně sparťané opět v O2 areně. Aby se ale také ukázali mimopražským fanouškům, sehráli úterní přípravný duel proti Mladé Boleslavi v Poděbradech pod patronací Louda Auto.

Dlouho to vypadalo, že jediným střelcem utkání bude hostující Lenc, který otevřel skóre v šesté minutě. Sparťané ale vyrovnali necelé tři minuty před koncem třetí části, kdy se prosadil Vrána, který zužitkoval přesnou přihrávku od Kaliny. Vítězství přesto nakonec slavili Mladoboleslavští díky brance Orsavy v prodloužení. Odveta je na programu ve čtvrtek v Boleslavi.

Již ve čtyřicáté třetí vteřině vidělo několik stovek fanoušků v Poděbradech první Honzíkův zákrok. Boleslavští hráli se zabezpečenou obranou a vyráželi do brejků. Sparťané několik brejků zachytili, avšak některé prošly. Ve čtvrté minutě přišlo první vyloučení, Boleslav si zahrála oslabení. Pražané měli většinu přesilovky převahu, avšak závěr přesilovky nezvládli a sami inkasovali. Branku vstřelil Radan Lenc. Zelenobílým vstřelená branka vlila krev do žil. Do útoku ovšem ujel Černoch, který zkusil střelu, tu ale zblokovali beci soupeře. Honzík si následně připsal pěkný zásah, spoluhráči mu mohli poděkovat. První třetinu sparťané prohráli 0:1.

Sparťané na začátku druhé periody poznali, že Boleslav jim v tomto utkání nedá nic zadarmo. Středočeši hráli naplno, pilně se vraceli, nepodceňovali defenzivu. Bylo vidět, že týmy už vyhlíží nový ročník extraligy a chtějí hrát, jako by to byl zápas o body. Honzík opět prokázal, že v tomto duelu je oporou týmu s velkým „S“ na prsou. Boleslavští pomalu přebírali iniciativu a hráli více ofenzivně, než v první části. Pražané o chvíli později zavřeli soupeře ve třetině, jenže ani jedna rána neprošla až na Růžičku.

Potom si však zahráli oslabení, které hráli velmi poctivě, nepustili prakticky protivníka do ničeho nebezpečného. Středočeši hru kontrolovali a Spartu drželi dále od svého brankáře. Nicméně o chvilku později mohli sparťané dostrkat kotouč za záda Růžičky, to se ale nepovedlo. Hra plynula dále za stavu 0:1 z pohledu Sparty, několik málo minut do konce ujel boleslavské obraně malý, ale šikovný Pech, situaci však nezvládl, když trefil špičku betonu Růžičky. I po druhé dvacetiminutovce byl stav stále 1:0 pro Středočechy.

Sparťané načali třetinu přesilovkou, jež byla rozdělena druhou přestávkou. Gólem ji však neukončili. Zápas, který místo pěkných kombinací a dechberoucích útočných akcí, nabízel spíše bojovnost, tempo, nasazení a dohrávaní soubojů, se přesto musel divákům v Poděbradech líbit. Hostující Orsava se ukázal ve dvou slibných šancích, obě bohužel pro Boleslav neproměnil. Blížil se konec utkání a mezi hráči to začínalo jiskřit.

Růžička puk chytil, ale Pražané jeli dorážet, a to vyvolalo šarvátku kolem gólmana Boleslavi. Následně si Středočeši zahráli další přesilovku, kterou nevyužili. Konečně přišel povedený útok Pražanů, rychlé přejetí do pásma, přihrávka a gól Petra Vrány. Také Mladoboleslavským se povedla akce, na jejímž konci byl Orsava, kterého včas zakřižoval Zámorský a zamezil gólu do sítě Pražanů. Zápas muselo rozetnout až prodloužení tři na tři podle vzoru v NHL.

Prodloužení sotva začalo a Sparta už měla pár možností, jak ho ukončit. Jenže jí nebylo přáno a skóre zůstalo vyrovnané. Pražané byli v nastaveném čase lepší, více vyráželi dopředu, dostávali se do dobrých pozic. Rychlou akcí však rozhodl utkání útočník Jakub Orsava. Mladá Boleslav vyhrála v Poděbradech nad pražskou Spartou 2:1 po prodloužení.

HC Sparta Praha – Mladá Boleslav 1:2p (0:1, 0:0, 1:0 – 0:1)

Branky a nahrávky: 58. Vrána (Kalina) – 6. Lenc (Klepiš), 63. Orsava (Němeček). Rozhodčí: Horák, Souček – Kis, Špringl ml. Vyloučení: 3:5. Bez využití. V oslabení: 0:1. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2. Nejlepší hráči: David Honzík – Jan Růžička.

Sparta: Honzík – Zámorský, Dvořák, Kalina, Pavelka, Nedomlel, Mikuš, Piskáček – Říčka, Vrána, Reichenberg – Kumstát, Pech, Forman – Hlinka, Klimek, Rousek – Černoch, Saponari. Trenéři: Jiří Kalous a Jaroslav Nedvěd.

Mladá Boleslav: Růžička – Stříteský, Němeček, Hrdinka, Říha, Knot, Hanzlík, Pastor, Kurka – Musil, Klepiš, Lenc – Pacovský, Knotek, Urban – Orsava, Žejdl, Látal – M. Procházka, Najman, Pabiška. Trenéři: Patrik Augusta a Viktor Ujčík.

Čtsa, zdroj: www.hcsparta.cz

 

Napsat komentář