Greg Hancock v Praze!

Greg Hancock se dnes zúčastnil tiskové konference, která proběhla na stadionu Markéta v rámci Mistrovství světa mládeže do 17 let. Zúčastnění novináři tak měli šanci slyšet názor legendy přímo z jeho úst.

Greg si velmi pochvaloval celý tréninkový kemp a přístup jezdců. Zároveň vyzdvihl zlepšování těchto kempů a je velmi rád, že může být zrovna v Praze součástí opory jezdců.

V krátkém úvodu, kterým se přítomným novinářům, uvedl, zmínil také Pavla Kuchaře, kterého ocenil nejen za to, že teprve po druhé usedá za motocykl o kubatuře 250 ccm. Zároveň také dodal, že se jeho syn blíží minimálního věku na účast v Mistrovství světa mládeže, kterého se chce příští rok zúčastnit, už jako součást týmu jeho syna.

Důležitou motivací pro závodníka je mít jasný cíl. Proto Greg neváhal a při včerejší „procházce“ po dráze jim dával nejen cenné rady ohledně techniky jízdy, ale také cenné rády ohledně motivace. Věří, že stát se mistrem světa je tím nejbližším cílem a motivací, které se jezdci mohou držet. Startovní listina na finálový závod: (jezdci, kteří postoupili ze závodů SMF 1 a SMF 2)

SMF 1 1 Henrik Lorentsen 2 Alexander Kaibushev 3 Keynan Rew 4 Leon Flint 5 Jonas Knudsen 6 Karol Zupinski 7 Sebastian Blakkilt 8 Colton Hicks 9 Ben Ernst 10 Philip Hellstrom – Bangs 11 Celina Liebman 12 Wiktor Lampart 13 Mads Dalum 14 Jedd List 15 Petr Chlupáč 16 Viljami Lappi 17 Sebastian Plamese 18 Daniel Šilhán

Ve čtvrtek 31. 8. se koná finále, kde se utká těchto čtrnáct jezdců a dvě divoké karty. Vstup na stadion je od 16:00 hodin a do 16:30 budou moci mít diváci přístup do depa.

Zároveň je velkým lákadlem autogramiáda všech šestnácti jezdců a plochodrážní legendy Grega Hancocka. Ta je naplánovaná na 17:15. Poté se již jezdci přichystají na svůj, prozatím, největší plochodrážní závod svého života – finálového závodu Mistrovství světa mládeže do 17 let v kubatuře do 250 ccm. Závod začíná od 18 hodin, kdy začne slavnostní nástup.

Eliška Rybenská Stadion Markéta – sekretariát SGP a MLT

 

Napsat komentář