Sigma veze ze Slovácka bod

Bod za bezbrankovou remízu získali v 5. kole HET ligy fotbalisté SK Sigma Olomouc v Uherském Hradišti. Hanáci měli sice několik vyložených gólových šancí, zejména útočník Tomáš Chorý, ale proměnit se nepodařilo ani jednu.

Poprvé v historii vzájemných soubojů v utkání Sigma Olomouc proti Slovácku nepadl gól. A po pěti kolech mají deset bodů a drží se na čele ligové tabulky české nejvyšší soutěže.

„Jeli jsme na Slovácko s cílem zvítězit a navázat na předchozí výkony, ale úplně se nám nepovedlo ani jedno. Třicet minut jsme sice kontrolovali hru, ale v našem podání bylo málo aktivity, schopnosti vzít zodpovědnost na sebe, málo střelby. Soupeř měl navíc dva protiútoky, kterými mohl vedení strhnout na svou stranu. Po pauze už se hrálo od vápna k vápnu, v určité fázi jsme ztráceli míče a častěji jsme u nich byli až jako druzí. Bod z venku je sice plusem, navíc podruhé v řadě jsme udrželi nulu, takže s defenzivou jsem spokojený, ale směrem vpřed jsme ukázali málo sebevědomí,“ řekl trenér SK Sigma Václav Jílek.

„Byl to očekávaně těžký zápas. Olomouc potvrdila, že její dosavadní dobré výsledky nejsou dílem náhody. V prvním poločase jsme měli velké problémy s pohyblivostí hráčů soupeře. I když jsme měli dvě situace, ze kterých jsme mohli dát branku, je potřeba uznat, že nás Sigma přehrávala. Ve druhé půli šel náš výkon nahoru, soupeře jsme zatlačili. Devadesát minut jsme dělali maximum pro vstřelení branky, ale nepodařilo se nám to. I utkání, které skončilo 0:0, ale mělo svou kvalitu a zajímavé momenty,“ řekl trenér Slovácka Stanislav Levý.

1.FC Slovácko – SK Sigma Olomouc 0:0

Rozhodčí: Ginzel – Pospíšil, Koval (Marek). ŽK: Daníček, Šumolikoski, Reinberk – Chorý, Houska. Diváků: 4495.

Slovácko: Heča – Reinberk, Hofmann, Šimko, Divíšek – Daníček, Šumulikoski – Navrátil, Machalík (90. Sadílek), Havlík (84. Rezek) – Zajíc (60. Petr). Trenér  Stanislav Levý.

Sigma Olomouc: Buchta – Sladký, Radakovič, Jemelka, Vepřek – Kalvach – Zahradníček (65. Moulis), Houska, Texl (58. Plšek), Falta (88. Hála) – Chorý. Trenér Václav Jílek.

Čtsa, zdroj: www.sigmaolomouc.cz

 

 

 

 

 

 

Napsat komentář