Boleslavští fotbalisté marně hledají formu a kupí jednu chybu na druhou

Boleslavští nezvládli ani třetí domácí utkání ve 4. kole HET ligy a prohráli s Libercem nečekaně jednoznačně. Nestřílejí góly a chybují v defenzívě. S pouhým jedním bodem ze čtyř mistrovských zápasů klesli až na samé dno prvoligové tabulky.

V porovnání s předchozím zápasem v Karviné vypadl z boleslavské sestavy Matějovský (zraněný kotník) a naopak po vyléčení svalových obtíží se vrátil útočník Golgol Mebrahtu. Liberečtí v utkání proti Boleslavi postrádali Kúdelu (přestoupil z Boleslavi do Liberce v letošním lednu) a Kerbra, kteří pykali za vyloučení v předchozím ligovém mistráku, a také zraněného Bartla (přestoupil z Boleslavi do Liberce před necelými dvěma roky).

První poločas zahájily oba týmy ofenzivně a v úvodní desetiminutovce si Liberečtí vynutili tři a Boleslavští dva rohy. Už ve 4. minutě po Přikrylově centru byl blízko skórování Mebrahtu, ale neuspěl. Na druhé straně ve 12. minutě liberecký Breite mířil z necelých dvaceti metrů k pravé tyči boleslavské branky, její strážce Vejmola však úspěšně zasáhl. V 21. minutě netrefil Rada libereckou branku z deseti metrů a o šest minut později Fabián těsně minul levý horní růžek. Ve 30. minutě se po Přikrylově přihrávce ocitl Magera v luxusní střelecké pozici uvnitř soupeřovy šestnáctky, ale zamířil do středu branky do náruče libereckého brankáře. Střelecké pokusy libereckých Coufala a Breiteho byly nepřesné. Liberečtí však byli většinu poločasu bystřejší v osobních soubojích a jistější v kombinaci, Boleslavští často chybovali a přenechávali soupeři herní iniciativu.

Ve 39. minutě pátý liberecký roh kopal Potočný, na jehož přetažený centr si u vzdálenější tyče naběhl Graiciar a rázně z velmi těžkého úhlu dal gól – 0:1.

Druhý poločas Boleslavští sice začali se zřejmou aktivitou, ale nadále bez gólového efektu. Z pár kroků se neprosadili Magera ani Mebrahtu. V 50. minutě kopali Liberečtí dva rohy bez užitku a potom Boleslavští na pár minut převzali iniciativu. Magerovu přihrávku hlavou i Klobásův centr si liberecký brankář pohlídal, Mebrahtua zastavili rozhodčí kvůli ofsajdu.  V 63. minutě po Chramostově ráně z úhlu získala Boleslav roh, který nevyužila a vzápětí inkasovala rozhodující úder.

V 64. minutě za Potočného pasem vysprintoval Graiciar, utekl Pauschekovi a sólo proti Vejmolovi s jistotou zakončil střelou k levé tyči – 0:2.

V 66. minutě se do střelecké pozice dostal boleslavský Komlichensko, ale z patnácti metrů netrefil soupeřovu branku. V 70. minutě Přikryl přihrál Chramostovi, ten přistrčil Magerovi a jeho rána mířila vysoko nad libereckou branku. O pět minut později se nepovedlo zakončení hlavou Stronatimu. V závěrečných minutách se Boleslavští snažili překonat soupeřovu defenzívu nakopávanými míči, ale Liberečtí byli pozorní a všechny pokusy odvrátili. V předposlední minutě Potočný trestným kopem minul boleslavskou branku. V 90. minutě Liberečtí zaútočili po levém křídle, Ševčík poslal do brejku Havelku a ten sám proti Vejmolovi přesnou ranou dokonal boleslavskou zkázu – 0:3.

V nastavených třech minutách Magerovu bombu vyrazil Kolář na roh, ale ani ten nevedl ke zmírnění jednoznačného skóre v liberecký prospěch.

FK Mladá Boleslav – FC Slovan Liberec 0:3 (0:1)

Góly: 39. a 64. Graiciar, 90. Havelka. Rozhodčí: Karel Hrubeš – Wilczek, Vít. ŽK: Takács, Stronati, Čmovš – Folprecht, Graiciar, Potočný. Diváků: 2834

FK Mladá Boleslav: Vejmola – Pauschek, Čmovš, Stronati, Fabián – Takács, Rada (69. Mareš) – Přikryl, Magera, Klobása (61. Chramosta) – Mebrahtu (61. Komlichenko).

FC Slovan Liberec: Kolář – Coufal, Karafiát, Kulhánek, Mikula – Ševčík – Graiciar (73. Havelka), Breite, Folprecht, Voltr (87. Pulkrab) – Potočný (90. Knejzlík).

Hráči se mají v Boleslavi dobře a nebojují, zlobí se trenér Uhrin

Trenér boleslavských fotbalistů Dušan Uhrin je velmi zklamaný z výkonu svých hráčů. „Potřebujeme se zlepšit střelecky, ale hlavně v obranné fázi, neboť každý balon nakopnutý do naší obrany, je pro nás nebezpečný,“ povzdechl si při hodnocení prohraného domácího utkání s Libercem.

 „Propadli jsme v bojovnosti a v obranné řadě, ve které byl jediný dobrý Stronati, ostatní obránci hráli špatně. Liberec si vítězství zasloužil, do všeho šel stoprocentně a to bylo to, co nám chybělo, propadali jsme v osobních soubojích, chyběla nám bojovnost,“ shrnul své dojmy z prohry Dušan Uhrin. „Takhle to dál nejde, asi jsou někteří hráči v Mladé Boleslavi moc spokojení, výkonnost některých je hodně kolísavá, musím se nad tím zamyslet,“ naznačil, že bude muset učinit radikální opatření uvnitř hráčského kádru. „Musíme se dát dohromady, současný stav mužstva není o trénování, ale o myšlení hráčů, je to v jejich hlavách.“

Liberecký kouč Jindřich Trpišovský zdůraznil, že má mužstvo hodně mladé, a když proti Boleslavi nastoupilo bez několika zkušených hráčů (Kúdela, Kerbr, Bartl), tak jeho věkový průměr nepřesahoval třiadvacet let. „Měli jsme aktivní vstup do utkání a podařilo se nám vstřelit vedoucí branku,“ řekl na úvod svého hodnocení. „Boleslav má kvalitní mužstvo s vysokými hráči a nechtěli jsme se dostat pod jejich tlak, což se nám povedlo vysokým napadáním a gólem, který jsme dali ze standardky. Ve druhé půli, když měla Boleslav tlak, jsme dali druhý gól z brejku. V Boleslavi se nehraje lehce, body jsme získali dřinou a nasazením, od tohoto přístupu nesmíme v příštích zápasech ustoupit. Chválím mužstvo, jak hrálo dobře, i fanoušky, kteří přijeli ve velkém počtu a mužstvu oslabenému o zkušené borce hodně pomohli,“ prohlásil Jindřich Trpišovský.

Jiří Koros, manažer komunikace FKMB
 

Napsat komentář