Domácí Jablonec, v neděli hostí Duklu

Hned ve dvou následujících zápasech se jablonecký tým představí na domácím stadionu Střelnice ve 4. kole HET ligy. V neděli bude usilovat o první tříbodovou injekci proti Dukle Praha.

Ještě před výkopem nedělního zápasu se oficiálně rozloučí jablonečtí s Radimem Strakou. Bývalý brankář, trenér a funkcionář Jablonce totiž po téměř čtvrt století odchází do fotbalového důchodu. 

Pražská Dukla, sedmý tým minulé sezony, vstoupil do nové sezoně s cílem vylepšit loňské postavení v ligové tabulce. „O pohárech mluvit nechceme, ale být lepší jak loni, znamená v našem případě skončit třeba na šestém místě. To by byl pro nás velký úspěch,“ klade před mužstvo nové cíle člen představenstva Dukly Praha Bohumil Paukner.

Na Julisce se v létě museli vypořádat s odchodem klíčových stoperů. Rozpad obrany nastal poté, co odešli stopeři Štětina, Šimůnek i Smejkal. Hostování skončilo také nigerijskému útočníkovi Olayinkovi. Obranu přišli vyztužit zkušení Martin Jiránek a Srb Ivan Ostojič. Celkově prošel kádr Pražanů poměrně velkou obměnou, odešlo sedm hráčů, přišli čtyři. Mezi nimi i trnavský útočník Schranz. „Adaptace stoperů nám určitě chvíli potrvá, i když přípravné zápasy před sezonou jsme zvládli poměrně slušně,“ říká kouč Dukly Jaroslav Hynek.

Nově vytvořenou obranu čekal křest ohněm hned v úvodním ligovém kole, na půdě favorizované Plzně musela Dukla zkousnout vysokou porážku 0:4. Také druhý zápas dejvickému klubu nevyšel, na teplických Stínadlech svěřenci trenérů Hynka a Drska prohráli 1:3. Prvních bodů a cenného vítězství se Pražané dočkali až v posledním kole, to doma udolali nejtěsnějším možným rozdílem Zlín. Ani v Jablonci nečeká trenér Hynek lehký zápas. „Severočeši ukazují v nové sezoně zajímavý herní projev. Budeme muset hrát velmi pozorně, tak abychom eliminovali jejich kombinaci. Věřím, že si dokážeme najít i skulinku v jejich defenzivě,“ plánuje kouč Dukly.

Jablonec vytěžit z úvodních třech kol dva ligové body. Nelehké zápasy zvládl herně, ale žádný z duelů nedokázal dotáhnout do tříbodového zisku, naposledy ztratil slibné jednobrankové vedení v závěru v Teplicích. „Už potřebujeme získat tři body. Už nemůžeme hledět jen na krásu, potřebujeme bodovat. Za pár týdnů se nikdo nebude koukat, jestli jsme hráli hezky, ale podívají se do tabulky. A když nebudeme mít body, tak to bude špatně. Musíme vstoupit do zápasu s tím, že chceme za každou cenu bodovat, být hladoví před bránou soupeře, být důrazní v soubojích a někdy na úkor krásy do toho vložit více agresivity. A hlavně se snažit vstřelit více branek a vzadu hrát bez chyb,“ přeje si trenér Klucký. „Dukla má v tabulce víc bodů, než my. Ze tří zápasů dvakrát prohrála a jednou vyhrála, takže na tom taky není úplně růžově. A samozřejmě bude chtít bodovat u nás. Navíc nás v poslední době hodně zlobila i v domácím prostředí,“ ohlíží se za posledními vzájemnými zápasy jablonecký trenér.

V soubojích Jablonce a Dukly se diváci většinou nenudí, naopak většinou bývají svědky mohutných, někdy i šestigólových přestřelek. Loni se nám ale tým z Julisky porazit nepodařilo, domácí zápas na Střelnici přinesl pouze remízu 1:1 a v Praze jsme letos na jaře podlehli těsně 0:1.

Utkání začíná v neděli 20. srpna od 17:00 hodin na Střelnici.

Čtsa, zdroj: www.fcjablonec.cz

 

Napsat komentář