Jsme připraveni, těší mě navíc zlepšující se zdravotní stav hráčů, hlásí Vrba před Larnakou

Před trenérem Pavlem Vrbou stojí jasný úkol a nevyzpytatelný soupeř. Přejít přes AEK Larnaka FC do základní skupiny Evropské ligy bude od plzeňského trenéra i jeho svěřenců vyžadovat stoprocentní soustředění. Pozitivum pro trenéra Vrbu může být, že se mu do kádru vrátí uzdravení rekonvalescenti.

Sílu svého nejbližšího soupeře spatřuje plzeňský kouč v momentální formě. „Když Larnaka postoupila přes kvalifikační předkola, ukazuje to na její kvalitu. Zaměřil jsem se na poslední zápasy s Minskem, z evropského pohledu to byly její klíčová utkání. Podle skladby mužstva je její herní projev daný. Hráči Larnaky mají rádi míč a kombinaci. My ale budeme chtít uhrát dobrý výsledek do odvety, jakým způsobem to bude, to uvidí všichni až zítra na hřišti,“ říká před utkáním Pavel Vrba. „Vzhledem k pohárové matematice se vždycky říká nedostat gól a nějaký vstřelit, to bude platit i tentokrát,“ dodává.

Kvůli karetnímu trestu mu v kádru bude chybět útočník Michael Krmenčík. „Je škoda, že Michael není k dispozici, ale bohužel se už tak stalo. Máme tu další dva kvalitní útočníky a já věřím, že nám v zápase pomůžou. Jsou to zkušení hráči, které by nemělo rozhodit to, že nastoupí v pohárovém zápase. Právě jejich zkušenosti jim pomáhají v tom, že mohou zasáhnout do zápasu i po delší pauze. Někteří plzeňští hráči už dokázali, že po třech týdnech, například po zranění, dokáží odehrát kvalitní utkání. Řezníček i Bakoš s námi trénují, takže v tomto bych problém neviděl,“ zůstává klidný Vrba.

Přesto, že z posledního utkání proti Olomouci odkulhal Lukáš Hejda, začíná se plzeňská marodka vyprazdňovat. „Lukáš měl první dva dny po zranění určité úlevy. Včera s námi trénoval a dnes se do tréninku zapojí taky. Měl by být pro zápas k dispozici,“ prozradil trenér. Ač to často nedělá, vyložil na stůl karty i v případě ostatních hráčů, nad kterými visel otazník. „Venca Pilař i Matúš Kozáčik jsou v situaci, kdy můžou nastoupit, a myslím si, že jeden z nich do zápasu od začátku skutečně nastoupí. K dispozici je i Roman Hubník, což je pro nás další hráč navíc. Pro mě je teď situace mnohem příjemnější, než když jsme odlétali do Bukurešti a neměli vlastně žádného obránce na střídání. Jsem rád, že se nám vracejí zkušení hráči, kteří dokážou týmu okamžitě pomoci. Například Pilař dokáže rozhodovat zápasy svou nadstavbou. Takových hráčů je v lize málo a já bych si přál, aby jich naopak bylo čím dál víc. Hlavně si přeju, aby Vaškovi vydrželo zdraví,“ uzavírá Pavel Vrba.

Trenér Pavel Vrba, Marek Bakoš před utkáním:

Čtsa, zdroj: www.fcviktoria.cz

 

 

 

Napsat komentář