Výhru v Karviné ztratili tři minuty před koncem!

Boleslavští i po třetím ligovém utkání zůstávají bez vítězství v suterénu aktuální tabulky. V Karviné jim ke třem bodům scházelo tři minuty udržet těsné vedení. Bohužel ho neudrželi a remizovali shodným výsledkem, jako letos na jaře.

Karvinští do utkání nastoupili ve stejné základní sestavě, jako v předchozích dvou ligových mistrácích. Boleslavští naopak do každého ze tří dosavadních ligových utkání vstoupili ve třech rozdílných sestavách.

První poločas začali Boleslavští velmi ofenzivně a čtvrt hodiny nepustili soupeře z jeho poloviny hřiště, ale karvinského brankáře Berkovce vážněji neohrozili. V 18. minutě Přikryl vystřelil nedůrazně a o dvě minuty později z úhlu nepřesně. Ve 25. minutě nepovedený centr karvinského Janečky mířil do boleslavské branky a Vejmola ho vytlačil nad břevno. Ve 27. minutě byli Boleslavští blízko gólu, když Čmovšův centr Klobása usměrnil hlavou k levé tyči, kam se však Berkovec v poslední možné chvíli úspěšně vrhnul.

Ve 30. minutě Šislerův roh usměrnil Košťál hlavou do středu branky, kde byl připravený Vejmola. O minutu později Karviná nebezpečně zaútočila zleva, Kalabiškův přízemní centr Stronati nepustil k Wágnerovi a vzápětí další karvinský útok završil z pravé strany Janečka centrem, který si Vejmola pohlídal. Ve 37. minutě po nepovedeném Wágnerově střeleckém pokusu se k míči dostal Štepanovský a ten nedůraznou ranou o půl metru minul Vejmolovu branku. Ve 43. minutě Radův trestňák Karvinští odvrátili, další centr z Klobásovy kopačky odboxoval brankář Berkovec.

Druhý poločas pokračovali Boleslavští v útočení a hned v úvodní minutě rozehrávali dva rohy, ovšem bez efektu. V 51. minutě se boleslavská defenzíva se štěstím ubránila karvinskému rohu i následnému Šislerově centru. O minutu později karvinský Wágner obehrál Čmovše, ale zakončení se mu nepovedlo. V 55. minutě boleslavská kombinační akce vyvrcholila Magerovou střelou, která do soupeřovy sítě neprošla. V 58. minutě Šislerův centr usměrňoval špičkou kopačky Janečka do připraveného Vejmoly.

V 59. minutě boleslavskou ofenzivní akci se pokusil zakončit Fabián, ale střela se mu nepovedla, tak míč posunul Magerovi, který se uvnitř vápna zbavil kličkou obránce a křížnou ranou zamířil přesně k levé tyči karvinské branky – 0:1.

V 65. minutě byla Boleslav blízko rozhodujícího navýšení vedení, když po Přikrylově centru se sice Komličenko neprosadil v hlavičkovém souboji, ale míč propadl k Magerovi a jeho pohotové zakončení z otočky brankář Berkovec zázračně vytáhl od pravé tyče na roh, kterému se Karviná bez obtíží ubránila. V 71. minutě Pánkovu povedenou střelu z hranice vápna vyrazil Vejmola od levé tyče na roh, po jehož rozehrání Wágner v akrobatické pozici přestřelil boleslavskou branku. V 75. minutě se po Panákově centru zleva neprosadil Wágner a brankář Vejmola snadno míč chytil. Karvinští zvyšovali tlak na boleslavskou branku a těsně před koncem ho proměnili ve vyrovnání.

V 87. minutě karvinský útok po pravé straně završil po Ramirezově centru Moravec střelou bez přípravy z necelých deseti metrů k tyči Vejmolovy branky – 1:1.

V hektickém závěru karvinský Šisler trestným kopem vysoko přestřelil boleslavskou branku a Fabián ve finále poslední boleslavské ofenzivní akce křižnou ranou těsně minul Berkovcovu branku.

MFK Karviná – FK Mladá Boleslav 1:1 (0:0)

Góly: 87. Moravec – 59. Magera. Rozhodčí: Královec – Dobrovolný, Antoníček, ŽK: Šisler – Takács, Čmovš, Matějovský. Diváků: 4 025.

Karviná: Berkovec – Moravec, Košťál, Hošek, Eismann – Štepanovský (70. Čolič), Šisler, Panák, Janečka (78. Ramirez), Kalabiška – Wágner (90. Lischka.

Mladá Boleslav: Vejmola – Pauschek, Čmovš, Stronati, Fabián – Takács, Rada (56. Komličenko) – Přikryl, Matějovský, Klobása (72. Jánoš) – Magera (83. Babalj).V závěru jsme se sami připravili o vítězství

S remízou v utkání Karviná – Boleslav 1:1 byl spokojenější domácí trenér Jozef Weber, který svůj tým chválil za zarputilost při nepříznivě se vyvíjejícím průběhu. Boleslavského generálního sportovního manažera Dušana Uhrina pochopitelně mrzelo, že jeho svěřenci o tři body přišli těsně před koncem.

V závěru jsme se sami připravili o vítězství

„Věděli jsme, co nás čeká, protože Karviná hraje doma dobře. Do utkání jsme šli s tím, že chceme dát branku a žádnou nedostat. Prvních pětadvacet minut jsme hráli dobře, potom jsme polevili. Druhý poločas jsme zahájili opět dobře, dali jsme branku, kterou jsme si zasloužili, ale nevydrželi jsme do konce. Ztráceli jsme míče uprostřed hřiště a připravili se tak sami o vítězství,“ řekl po utkání zklamaný mladoboleslavský generální sportovní manažer Dušan Uhrin.

„Nerozhodný výsledek je asi spravedlivý. Na začátku byla Boleslav lepší na míči, byla fotbalovější, protože má hráčskou kvalitu. Ve druhé půli jsme byli aktivnější, bohužel jsme inkasovali branku, ale mužstvo nerezignovalo a dokázalo vyrovnat. V utkání nás podržel dvakrát brankář Berkovec,“ mínil evidentně s vydřenou remízou spokojený karvinský kouč Jozef Weber.

Jiří Koros, manažer komunikace FKMB,

Napsat komentář