Stejně jako na jaře, Slavia poráží Jihlavu 2:0

Po celodenním dešti se v pátek večer  v pražském Edenu podle očekávání fotbalisté Slavie rehabilitovali za ztrátu bodů v Ostravě a  ve 3. kole Het ligy zdolali Jihlavu 2:0, tedy stejným výsledkem jako na jaře, kdy začali úspěšný boj o mistrovský titul.

O vítězství rozhodli domácí už po osmnácti minutách brankou Hušbauera z pokutového kopu  a dorážce Dannyho po Škodově vyražené střele. To určilo ráz utkání,  otřesení hosté se v prvním poločase jen bránili a mohli prohrávat citelnějším rozdílem. Avšak Slavia některé kombinace příliš přeháněla a ze slibných gólových situací se dostávala do ofsajdových postavení.

Po přestávce  už to nebyla jednostranná záležitost. Bylo zřejmé, že slávisté šetří síly na úterní pohárový duel  s Apoelem Nikosie a umožnili  po špatných rozehrávkách jihlavským častěji útočit.  Jejich střelecká muška je však chabá a tak není divu, že  potřetí za sebou nedali ani gól. Ale blízko však k němu po rohovém kopu měli, kdy Frydrych odkopl míč  před brankovou čárou přímo na nohu Hronka, který ze dvou metrů nedokázal překonat brankáře Laštůvku. Ovšem  hosté mohli ještě  inkasovat poté, kdy byl Škoda  v gólové pozici v 57. minutě sražen. Rozhodčí Nenadál už druhý pokutový kop nenařídil.

Slavisté zřejmě vyrukovali se sestavou, s níž počítá trenér Šilhavý v úterý na Kypru. Na levé straně obrany odehrál celé utkání  jeden z posledních nových hráčů, Sobol.  Velmi dobře sekundoval zejména Delimu, který však půl hodiny před koncem opustil hřiště pro svalové zranění, otázka je zda proti Nikosii bude moci nastoupit. Avšak na jeho místo s úspěchem zaskočil Ngadeu.

Po utkání trenér vítězů J. Šilhavý konstatoval, že jeho hráči po přestávce udělali spoustu chyb a umožnili soupeři zakládat nebezpečné protiútoky. “ Z naší strany to nebylo dobré, ale důležité jsou tři body a tak máme klid před zápasem s Nikosií.“

Trenér Jihlavy I. Kopecký: “ Chtěli jsme Slavii potrápit, bohužel se nám nevydařil vstup do utkání. Penalta byla zbytečná, hloupý faul. A druhý gól jsme inkasovali  po našem rohovém kopu. Nenavázali jsme na pohyb slávistů a pak jsme mohli sledovat  jejich rychlou, úspěšnou akci.“

SK Slavia Praha – FC Vysočina Jihlava 2:0 (2:0)

Branky: 6. min. Hušbauer (penalta). 18. Danny. ŽK:  Hušbauer –  Zoubele, Keresteš, Dvořák,  Nový. Rozhodčí: Nenadál – Nádvorník, Pochylý. Diváci: 10 112.

Slavia: Laštůvka – Bořil (46. Frydrych), Jugas, Deli ( 60. Souček), Sobol – Ngadeu –  van Buren (86. Švento), Hušbauer, Rotaň, Danny – Škoda. Trenér: Jaroslav Šilhavý.

Jihlava: Rakovan – Nový, Kryštůfek,  Krejčí, Keresteš – Daníček(46. Klíma) – Fulínek, Zoubele (80. Štěpánek), Hronek, Popovič (55. Dvořák) – Ikaunieks. Trenér: Ivan Kopecký.

ČTSA (Přemysl Hrubý), kc, audio, foto: www.slavia.cz

 

 

 

Napsat komentář