TISKOVÁ INFORMACE Z JEDNÁNÍ VÝKONNÉHO VÝBORU ČSLH

Vzhledem k tomu, že ze soutěže II. liga ČR, skupina Východ, odstoupil kvůli finančním potížím klub HC Orlová, snížil se počet účastníků skupiny na 7 a počet mistrovských utkání, které by každý z nich sehrál, na 36. Výkonný výbor ČSLH proto rozhodl o úpravě herního systému – skupina Východ se bude hrát nikoli jako šestikolová, nýbrž sedmikolová a každý z účastníků tak sehraje jako dosud 42 mistrovských utkání.

Výkonný výbor ČSLH schválil úpravu Přestupního řádu mimo kluby extraligy a I. ligy. Na základě změn již nebude registrační oddělení přihlížet při schvalování přestupů a hostování hráčů ve věku do čtrnácti let ke smlouvám, které případně uzavřely s hráči, resp. s jejich zákonnými zástupci, kluby. Přestupy a hostování hráčů v žákovských kategoriích se budou řídit výhradně Přestupní řádem ČSLH. Výkonný výbor ČSLH tak chce eliminovat obcházení a zpřísňování podmínek Přestupního řádu ČSLH smlouvami, které kluby s hráči v žákovských kategoriích uzavírají. Při stanovení věkové hranice zvolil výkonný výbor ČSLH přechod mezi kategorií starších žáků a mladšího dorostu.    

Výkonný výbor ČSLH pověřil viceprezidenta Petra Břízu sestavením a řízením komise, která vyhodnotí před konferencí ČSLH v červnu 2018 dopady úprav, provedených v přestupních řádech na volební konferenci ČSLH v červnu 2016, včetně návrhů dalšího postupu.

Na konci srpna 2017 uspořádá ČSLH seminář, věnovaný problematice bezpečnosti na zimních stadiónech a připravovaným úpravám Soutěžního a disciplinárního řádu ČSLH a Disciplinárního řádu ELH, resp. ustanovení, týkajících se chování fanoušků. Semináře se zúčastni zástupci klubů Tipsport extraligy, WSM ligy, II. ligy ČR a zástupci bezpečnostních agentur, s nimiž kluby spolupracují, spolu se zástupci a přednášejícími z ministerstva vnitra a Policie České republiky.  

Praha, 9. 8. 2017

PhDr. Zdeněk Zikmund, tiskový mluvčí ČSLH

Napsat komentář