Viktorka vyhrála v Jablonci

Úvodní domácí utkání 2. kola HET ligy Jablonce proti favorizované Viktorii Plzeň nepřinesl domácím žádné body. Jablonec totiž nedokázal svůj herní tlak v druhém poločase zúročit a vsítit aspoň vyrovnávací branku. O výsledku a vítězství Viktorky rozhodla Kopicova střela z trestného kopu.

Domácí trenér Klucký poslal do zápasu stejnou základní sestavu jako v prvním kole na Slovácku, rovněž v domácí premiéře proti plzeňské Viktorii. V Jablonecké brance slavil jubilejní stý zápas gólman Vlasta Hrubý.

Přítomní fanoušci a diváci vzdali před výkopem hold zesnulému Václavu Halamovi minutovým potleskem.

Jablonečtí se od začátku zápasu favorizovaného soupeře nezalekli, do soubojů šli důrazně a tím se dostávali rychlými brejky před branku Západočechů. V 9. minutě domácí poprvé zahrozili, kdy se dostal do šance stoper Pernica, ale střela mu byla obranou hostí zblokována. O několik minut později po centru Diviše, chyboval hostující brankář Hruška, ale svou chybu stačil rychle napravit.

Plzeň zahrozila poprvé v 11. minutě, kdy trestný kop z levé strany tečoval Kopic na zadní tyč, jenže před brankou vznikla skrumáž několika hráčů a odražený míč skončil v síti jabloneckého brankáře 0:1.

V následujících minutách se domácí snažili rychlými brejky o vyrovnání, kdy zahrozil hlavičkou Doležala, jenže jeho snaha pod břevno skončila v rukavicích brankáře Hrušky. Ale po půlhodině kopala Viktorka několik rohových kopů a tak největší gólovou šanci si hosté vypracovali v 36. minutě, když Kolář z hranice velkého vápna prudkou střelou trefil tyč jablonecké branky. V závěru prvního poločasu se snažil po akci Masopusta k tyči skórovat Mihálik, ale jeho snahu hostující obrana odvrátila.

Hned v úvodu druhého poločasu zlikvidoval šanci Krmenčíka skvělým zákrokem gólman Hrubý. Na druhé straně střelu Masopusta bez přípravy, ohodnotili domácí fanoušci potleskem, přestože skončila vysoko nad brankou.

V 51. minutě po rychlé jablonecké akci, z levé strany centroval Hanousek míč před branku, jenže ho ve skluzu nezasáhl Doležal, následně se dostal na zadní tyči do šance Diviš, který přestřelil domácí branku.

Šance Jablonce o vyrovnání přibývaly, nejprve střelu Doležala, vyrazil brankář Hruška, Pak se Diviš dostal do výhodné střelecké pozice, ale scházela přesná muška. Třináct minut před koncem se domácí tým dožadoval odpískání pokutového kopu po ruce ve skrumáži jednoho z hráčů Plzně, Ale píšťalka rozhodčího Královce zůstala němá. Dvanáct minut před koncem zápasu se snažil z otočky vyrovnat Kubista, jeho přesnou střelu vyrazil brankář Hruška. Naopak závěrečný tlak domácích se snažila Viktorka odvracet. Přesto mohli viktoriáni v 90. minutě přidat pojistku, když se z protiútoku Hrošovský hlavičkou trefil do tyče, a dobíhajícímu Bakošovi domácí obránci zblokovali střelu.

Jablonečtí se sice v průběhu zápasu neustále snažili o zisk tří bodů, jenže svou aktivitu a převahu ve druhém poločase nedokázali gólově zúročit. Viktorka naopak dokázala jednobrankové vítězství ubránit a zároveň se posunula se šesti body do čela ligové tabulky.

„Vyhráli jsme jen kvůli začátku utkání, kdy jsme dokázali vstřelit z první střely na branku gól. První poločas byl velice vyrovnaný, druhý byl lepší Jablonec. Domácí byli důraznější, takže jsme měli štěstí v několika momentech. Průběh druhého poločasu byl zaslouženě v režii Jablonce, ale fotbalové štěstí se nakonec přiklonilo na naši stranu. Posledních dvacet minut bylo pro nás hektické, nezvládli jsme důraznou převahu Jablonce. Domácí v těchto minutách zjednodušili hru, naopak my jsme nedohrávali situace, dle našich představ. V Jablonci to nebude mít nikdo jednoduché. Dnes jsme sice vybojovali výhru, ale já bych si přál, abychom ji uhráli fotbalově,“ zhodnotil utkání plzeňský kouč Pavel Vrba na tiskové konferenci.

„Zápas nezačal pro nás moc dobře, dostali jsme zbytečně gól z trestného kopu. Následně byla hra vyrovnaná, přestože Kolář trefil střelou tyč. Za druhou půli musím kluky pochválit, když dostali takový celek jako je Plzeň pod tlak. Vytvářeli jsme si gólové velké šance, ale nedokázali jsme je proměnit. V závěru jsme hráli hodně vabank, ale Plzeň trefila tyč. Pochválit musím Hübschmana a Pernicu, kteří si dobře poradili s Krmenčíkem. Bohužel fotbal se hraje na góly a tak musím soupeři sportovně pogratulovat k vítězství,“ řekl po zápase trenér Jablonce Zdeněk Klucký, který byl s výkonem svých svěřenců v podstatě spokojen.

FK Jablonec – FC Viktoria Plzeň 0:1 (0:1)

Branka: 12. Hájek, ŽK: Kubista, Mihálik, Trávník – Živulič, Zeman, Hruška, Rozhodčí: Královec – Paták, Hájek. Diváci: 3 870.

Jablonec: Hrubý – Masopust, Pernica, Hübschman (C), Hanousek – Diviš (82. Mehanovič), Trávník, Mihálik, Kubista, Zelený – Doležal. Trenér: Zdeněk Klucký.

Plzeň: Hruška – Řezník, Hejda, Hájek (60. Petržela), Havel – Hrošovský, Živulič – Kopic, Kolář (C), (76. Hořava), Zeman – Krmenčík (87. Bakoš). Trenér: Pavel Vrba.

Čtsa, kc, foto, audio: www.fcviktoria.cz

 

 

Napsat komentář