Baník vybojoval cenný bod se Slavií

Baník ve druhém kole nejvyšší fotbalové soutěže HET ligy vybojoval dva body nad úřadujícím mistrem Slavií Praha po bezbrankové remíze. V průběhu zápasu sice oba týmy skórovaly, ale z ofsajdového postavení nebyly uznány.

Slavia navíc po Součkově tvrdé střele trefila tyč. Naopak svěřenci trenéra Kučery dokázali po druhém kole udržet neporazitelnost a zasloužené vítězství z Brna potvrdili cenným bodem proti obhájci mistrovského titulu.

Po vítězné premiéře v prvním kole udělal ostravský trenér dvě změny v sestavě. V týdnu lehce indisponovaného De Azeveda nahradil Granečný a místo Jakuba Šašinky nastoupil kapitán Baroš, který byl přivítán ostravskými fanoušky bouřlivým potleskem.

Utkání začala aktivněji Slavie, ale ve 22. minutě se dostal Baroš po pravé straně do brejku přes Deliho na hranici velkého vápna, kde obešel vybíhajícího brankáře Laštůvku, následně se snažil přes hostující obránce skórovat, přesto odražený míč poslal do sítě, jenže rozhodčí Příhoda mu odpískal ruku, která byla u těla.

Slavia měla v průběhu prvního poločasu více ze hry, ale územní převaha a delší držení míče na velice důraznou domácí defenzívu neplatily. V závěru prvního dějství se snažil z velkého vápna o vedení slavistický Souček, ale jeho přesně umístněná střela orazítkovala tyč.

Po změně stran převzal Baník územní převahu sešívaných, zejména zlepšenou hrou na hřišti a tak slavisté víc spoléhali na standardní situace, jenže gólman Vašek, jejich snahu likvidoval perfektními zákroky, zejména po Rotanově pokusu k tyči prokázal postřeh a míč vyrazil.

V průběhu dalších minut se hra vyrovnala, slavisté se začali opět pomalu prosazovat, ale důraznou fungující domácí defenzívu ohrozili, když Danny po centru posla hlavičkou míč za brankovou čáru, jenže z ofsajdu, takže gól nebyl uznán. Slavisté se v závěru zápasu ještě snažili strhnout vítězství na svoji stranu. V 87. minutě moc nescházelo, aby se ujali vedení, jenže tvrdou střelu Dannyho k tyči nádherným zákrokem zlikvidoval výborný brankář Vašek.

Baník se nakonec společně se svými fanoušky radoval z dosažené a zasloužené remízy, naopak slavisté se museli spokojit s jedním bodem a opět žalostnou střeleckou bilancí.

„Slavia na jaře v lize venku ztratila jediný bod, přijela navíc ještě nabuzená postupem do Ligy mistrů, přesto prokázala velkou herní kvalitu. Do zápasu vstoupila velice dobře, držela míč, který jsme my naopak zbytečně často ztráceli. Ve druhém poločase jsme hru vyrovnali. Některé věci jsme měli velice solidně rozehrané, ale remíza je podle mě nakonec spravedlivá,“ zhodnotil trenér Radim Kučera.

„Z výsledku jsme dost zklamaní. Chtěli jsme tři body, nakonec máme jeden. Přitom brankových příležitostí jsme si vytvořili dostatek. Bohužel jsme je řešili velice špatně,“ řekl zklamaně trenér Jaroslav Šilhavý.

FC Baník Ostrava – SK Slavia Praha 0:0

Rozhodčí: Příhoda – Moláček, Koval. ŽK: Hlinka, Sus – Danny, Frydrych, Škoda. Diváci: 13 356.

Baník Ostrava: Vašek – Breda, Šindelář, Pokorný, Sus Granečný – Stáňa (59. De Azevedo), Hlinka, Hrubý, Granečný – Poznar(73. J. Šašinka), Baroš (87. Panić). Trenér: Radim Kučera.

Slavia Praha: Laštůvka – Frydrych, Jugas, Deli, Bořil – Altintop (79. Van Buren), Souček, Rotaň – Danny, Mešanović (64. Milan Škoda), Zmrhal (46. Švento). Trenér: Jaroslav Šilhavý.

Čtsa. kc, foto: www.fcb.cz

 

 

 

Napsat komentář