V play-off Ligy mistrů Slavia s APOELEM

PRAHA – Páteční los play-off Ligy mistrů Slavii přisoudil soupeře z Kypru. První zápas hrajeme v Nikosii v úterý 15. srpna, odveta v Edenu je na programu ve středu 23. srpna.

Slavia byla před losem ve skupině nenasazených týmů, soupeřem jí mohl být Olympiakos, Celtic FC, FC Kodaň, APOEL FC a NK Maribor. Los určil, že se v souboji o účast v základní skupině Ligy mistrů potkáme s mistrem Kypru, APOELEM FC. První utkání odehrajeme v úterý 15. srpna od 20:45 (21:45 kyperského času) na Kypru v řecké části Nikósie, odveta se hraje ve středu 23. srpna od 20:45 v Edenu.  Veškeré informace o prodeji vstupenek na domácí zápas přineseme v nejbližších dnech, majitelé permanentních vstupenek budou mít předkupní právo na lístek na své místo a na další vstupenku. Na začátku příštího týdne budeme fanoušky informovat i o možnosti leteckého zájezdu s klubem.

Představení soupeře

Kyperský celek sídlící v řecké části hlavního města Nikósie je s 25 tituly nejúspěšnějším ostrovním celkem. Domácí pohár vyhrál APOEL dvacetkrát, Superpohár třináctkrát. Na svém kontě má tři účasti ve skupině Ligy mistrů. Největšího úspěchu na evropské scéně dosáhl kyperský celek v sezoně 2011-12, když postoupil až do čtvrtfinále Ligy mistrů, kde vypadl s Realem Madrid. V loňské sezoně si zahrál čtvrtfinále Evropské ligy, kde ho vyřadil Anderlecht.

Domácím stánkem je GSP Stadium s kapacitou 22 859 míst. Stadion byl otevřen v roce 1999. V sezoně 2016-17 byla průměrná návštěva na domácí ligové zápasy 7 126 diváků.

Od roku 2007 působí v kyperském týmu portugalský defenzivní hráč Nuno Morais. Útočník Igor de Camargo je známý z působení ve Standardu Lutych a německé Bundesligy. Důležitým článkem byl v uplynulé sezoně argentinský záložník Facundo Bertoglio, který do APOELu přišel z Dynama Kyjev.

Trenérem kyperského celku je od 28. 7. 2017 sedmačtyřicetiletý Georgios Donis. Nový trenér poprvé vedl APOEL v odvetném zápase třetího předkola proti FC Viitrolul, zápas skončil výhrou APOELu 4:0.

APOEL se ve druhém předkole utkal s lucemburským Dudelange, díky shodným výhrám 1:0 postoupil do třetího předkola, kde byl soupeřem rumunský Viitorul. První zápas nedopadl příznivě a APOEL si vezl na Kypr prohru 0:1. V domácí odvetě se v základní hrací době trefil Brazilec Carlao, utkání tak šlo do prodloužení. V něm přidali Giorgios Merkis, Igor de Camargo a Georgios Efrem další trefy a APOEL tak díky výhře 4:0 postoupil do play-off.

Ve středu 9. srpna sehraje APOEL zápas kyperského Superpoháru s Apollonem Limassol, kyperská liga začíná až 19. srpna, kdy APOEL doma přivítá Ermis.

Čtsa, zdroj: www.slavia.cz

 

Napsat komentář