Vyběhaná remíza Bohemians. Klokani se nadřeli, Plavšič potvrdil svou přezdívku

Že se liga teprve rozjíždí, nebylo na fyzických výkonech týmů prakticky znát. Celky i jednotlivci vykázali vysoká čísla naběhaných kilometrů, absolvovaných sprintů i dalších fitness údajů. V dobrém světle se ukázaly i posily – kupříkladu sparťan Srdjan Plavšič, jemuž se říká Atomový mravenec. Ale ani jeho vydatný výkon Letenským na tři body nestačil.

Klokani z Bohemians si cennou remízu z úvodního kola na stadionu Sparty doslova vyběhali. Jen hráči Liberce totiž měli po výhře nad Zlínem v nohách víc metrů (118 456) než svěřenci kouče Martina Haška (118 078).

Velký podíl na porci naběhaných kilometrů vršovického výběru měli dva nedělní „maratonci“ Dominik Mašek (12 423 metrů) s šestatřicetiletým Josefem Jindřiškem (12 135 metrů). V tabulce vytrvalců se před ně totiž nikdo nedostal. Na straně Sparty se jim přiblížil pouze novic v letenském dresu Srdjan Plavšič, s 12 062 metry třetí nejběhavější hráč kola.

Posila z Crvene zvezdy se v prvním kole předvedla také počtem odběhaných metrů ve sprintu. Plavšič, jemuž se vzhledem k jeho drobné postavě a zároveň výbušnosti přezdívá Atomový mravenec, jich měl na kontě celkem 405. Jen Bronislav Stáňa při svém debutu v barvách ostravského Baníku nasprintoval na půdě Zbrojovky Brno o 29 metrů víc.

Ačkoli Dukla toho při vysoké porážce na půdě Viktorie Plzeň naběhala téměř nejméně ze všech klubů, ve sprintu naopak vládla. Její hráči na západě Čech nasprintovali 1764 metrů, protože museli aktivně bránit viktoriány s 1650 nasprintovanými metry. Mezi největší sprintery úvodního víkendu se vklínila pouze Karviná, jejíž hráči naběhali 1677 metrů ve sprintu.

Čtsa, www.hetliga.cz

 

Napsat komentář