FC Vysočina do HET ligy vstoupí v Karviné

O víkendu odstartuje nový ročník nejvyšší české fotbalové soutěže. Na prahu sezóny, která podle všeho bude nejatraktivnější v české historii, už po šesté v řadě stojí i FC Vysočina. Rozhodně jí nechybí odhodlání, aby se vzepřela tipům sázkových kanceláří či médií, které jihlavský tým pasují na sestupovou příčku. První důležitý krok ke klidné a úspěšné sezóně může učinit v sobotu v Karviné.

Jihlavu nepochybně čeká velmi těžký zápas. Karviná v uplynulé sezóně plně využila nováčkovské euforie, na jejíž vlně doplula k poklidné záchraně, konečné 10. příčce a zisku 34 bodů. Na novém útulném stadiónu se opírala o podporu fanoušků a těžila z formy gólmana Laštůvky, pevné obrany, bojovného středu pole a ofenzivní šikovnosti Kalabišky, Budínského či Wagnera. Tým Jozefa Webera přes léto dostal jen jediné podstatné změny, když za výzvou do Slavie Praha zamířil velezkušený strážce branky Laštůvka. Na jeho místo přišel neméně kvalitní gólman Berkovec a tým ze Slovenska posílil krajní záložník Štěpanovský.

Je si toho vědom i kouč Ivan Kopecký: „Karviná v uplynulém ročníku zaznamenala velký pokrok. Čeká nás velmi těžký duel, před nímž se musíme soustředit sami na sebe, na naši hru. Bez ohledu na to, zda hrajeme doma či venku, se budeme snažit bodovat. Asi není třeba zdůrazňovat, jak důležitý pro oba celky bude vstup do nadcházející sezóny. Moc bychom si přáli, abychom do něj vstoupili úspěšně.“

Změnil se přes léto nějak karvinský herní styl? Měl jste možnost některý z přípravných duelů našeho nadcházejícího soupeře? „O karvinském týmu máme dostatek informací. Víme, že přes léto ztratili největší oporu v podobě gólmana Laštůvky. Jinak však kádr nedoznal velkých změn. Díky tomu, že je rok pohromadě, může být v této sezóně ještě silnější,“ upozornil trenér FC Vysočina.

Máte již jasno o složení základní sestavy? Registrujete nějaké absence? „O sestavě již máme jasno. Postrádat budeme zraněné Vaculíka a Rabušice a samozřejmě též dlouhodobě zraněného Nerada. V rekonvalescenci je nadále středopolař Urblík,“ doplnil Kopecký.

Vzájemná ligová bilance FC Vysočina a Karviné: 12 utkání  5 – 4 – 3   22 : 19

Poslední vzájemné utkání: 11.3.2017 – S odhodláním navázat na minulou domácí výhru proti Hradci Králové nastoupila Vysočina do duelu s Karvinou. Po divokém prvním poločase měli navrch hosté, kteří po chybách jihlavské defenzivy dali tři góly. Domácí však dokázali dvakrát snížit skóre díky trefám Hronka a Dvořáka a do kabin se šlo za stavu 2:3. Druhé dějství však nabídlo jen platonickou převahu Jihlavy, naopak Karviná dokázala z rohu zvýšit na konečných 2:4.

http://www.fcvysocina.cz/zapas.asp?ID=Vysocina-nezvladla-dulezity-duel-s-Karvinou-5208

FC Vysočina Jihlava

Střelci v letní přípravě: 4 – Ikaunieks, 1 – Rosa, Hronek, Rabušic, Klíma, Nový, Štěpánek a vlastní.

Absence: Urblík, Nerad, Rabušic a Vaculík (zranění)

MFK Karviná

Trenér: Jozef Weber

Střelci v letní přípravě: 5 – Kalabiška, Panák, 2 – Janečka, Wágner, 1 – Štepanovský, Ramirez.

Sestava v generálce na ligu: Berkovec – Moravec, Košťál, Hošek, Eismann (60. Vondra) – Šisler (74. Duda), Janečka (60. Smrž) – Štepanovský (60. Lingr), Panák (72. Ramirez), Kalabiška (72. Puchel) – Wágner (60. Weber).

ZMĚNY V KÁDRU

Příchody: Štepanovský (přestup Dunajská Streda / SK), Berkovec (host. Slavia Praha), Čolić (přestuo Olimpik Sarajevo / BOS), Lischka (host. FK Jablonec), Le Giang (host Vlašim).

Odchody: Laštůvka (přestup Slavia Praha), Jurčo (konec smlouvy), Galuška (host. Viktoria Žižkov), Plesník (konec host.), Holík (konec host. Slavia Praha), Jovanović (konec host. Zbrojovka Brno), Dressler (konec host. Teplice).

Miroslav Fuks, vedoucí marketingu a tiskový mluvčí V.J.,

 

Napsat komentář