Přišli Komličenko z Krasnodaru, Jedlička z Příbrami a testujeme Babalje z Adelaide

V současném letním přestupním termínu do FK Mladá Boleslav přišel ruský útočník Nikolaj Komličenko na hostování, přestoupil brankář dorostenecké reprezentace Martin Jedlička z Příbrami a na testech v tréninkovém procesu je bosenský útočník Eli Babalj z australského Adelaide.

Dvaadvacetiletý urostlý Nikolaj Komličenko je rodákem z Plastunovskaje v Krasnodarském kraji. V FK Krasnodar začal s fotbalem v mládežnických družstvech a prosadil se do ruských reprezentačních týmů U19 a U21. Když se posunul mezi dospělé, tak jej vedení klubu poslalo na hostování nejprve do FK Černomorec Novorossijsk (2015) a později do FC Slovan Liberec (podzim 2016). V libereckém dresu ve dvanácti podzimních ligových zápasech nastřílel tři góly, dalších sedm dal v přípravě a čtyři v zápasech Evropské ligy. Na začátku letošního kalendářního roku se vrátil do FK Krasnodar, odkud nyní přišel do FK Mladá Boleslav, s jehož vedením se dohodl na ročním hostováním s případnou opcí na přestup.

Devatenáctiletý brankář Martin Jedlička je odchovancem příbramského klubu, kde v uplynulých letech patřil k oporám dorosteneckých družstev. V roce 2015 se radoval ze zisku mistrovského titulu v kategorii U19 a následně potom získal nesmírně důležité mezinárodní zkušenosti v utkáních Youth League UEFA, čili dorostenecké obdoby evropské Champions League. Další mezinárodní zkušenosti má z dorostenecké reprezentace (chytal třikrát za U16, desetkrát za U17, sedmkrát za U18 a třináctkrát za U19). Při mistrovství Evropy U19, které se na začátku letošního července konalo v Gruzii, odchytal všechna čtyři utkání českého týmu (v základní skupině proti Švédům, Portugalcům, Gruzíncům a v semifinále proti Angličanům). Z 1. FK Příbram přestoupil do FK Mladá Boleslav a podepsal profesionální kontrakt do 30. června 2021.

„Příchod těchto dvou hráčů nebyl jednoduchý, proto jsem velice rád, že se transfery podařilo dotáhnout. Velký dík patří společnosti Sport Invest, která dokázala celý proces výrazně posunout a připravit k všestranné spokojenosti,“ uvedl prezident mladoboleslavského klubu Josef Dufek.

V FK Mladá Boleslav zatím jen na testech je pětadvacetiletý útočník Eli Babalj. Narodil se v roce 1992 v bosenském Sarajevu, ale s rodiči emigroval do Austrálie, kde začal s fotbalem, který ho později přivedl zpět do Evropy. Bez šesti centimetrů téměř dvoumetrový forvard hrával fotbal v dorosteneckém věku v klubech FW NTC (2007-08), Perth Glory (2008-09), AIS (2009-10). Profesionální kariéru zahájil v Melbourne Heart (2010-12) a pokračoval v srbském CZ Bělehrad (2012-13), australském Melbourne Heart (2013), nizozemském AZ Alkmaar (2013-16), odkud byl na hostování v jiném nizozemském klubu PEC Zwolle (2015) a potom v australském Adelaide United (2015-17), kam později přestoupil a odkud letos přicestoval do Česka. Reprezentační dres Austrálie oblékal v dorosteneckém týmu U17 (v 8 utkáních 2007-09 dal 2 góly) a v juniorském týmu U20 (v 11 utkáních 2009-11 dal 6 gólů). Za dospělou australskou reprezentaci ve dvou zápasech dal dva góly.

Oddělení komunikace FK Mladá Boleslav

Jiří Koros, manažer komunikace

Napsat komentář