FC Vysočina v sobotu poprvé změří síly s reprezentačním týmem

Ve fotbalové historii Kraje Vysočina takový moment ještě nenastal. V Jihlavě se v sobotu 22. července poprvé představí některý z dospělých národních týmů. FC Vysočina v generálce na ligový start od 18:00 hodin nastoupí proti 123. celku žebříčku FIFA – reprezentaci Bahrajnu. Vstup na utkání je zdarma, děti se o poločasové přestávce mohou těšit na soutěže a dárečky přímo na hrací ploše!

Nadcházející zajímavé utkání se může uskutečnit díky tomu, že národní tým Bahrajnu tráví soustředění v Česku. Svěřenci českého kouče Miroslava Soukupa před několika dny změřili síly s Teplicemi, na které nestačili v poměru 3:0. V letošním roce dosud sehráli tři kvalifikační duely o postup na MS 2018 – remizovali 0:0 se Singapurem, podlehli Palestině 0:2 a následně zvítězili v Turkmenistánu 2:1. Je na místě připomenout, že před osmi lety byl Bahrajn pod vedením českého trenéra Milana Máčaly velmi blízko postupu na světový šampionát v Jižní Africe. Přes náročnou a spletitou asijskou kvalifikaci postoupil až do baráže proti Novému Zélandu, v níž jen velmi těsně neuspěl. V dalších kvalifikačních cyklech už bahrajnská reprezentace tak úspěšná nebyla.

Kádr FC Vysočina sobotním zápasem uzavře letní přípravný cyklus. Lze očekávat, že sestava se bude významně blížit té, která se o týden později představí na startu nového ročníku HET ligy v Karviné. „Počítáme s tím, že někteří hráči proti Bahrajnu odehrají větší porci minut. Věříme, že budeme gólově efektivnější, než ve středečním duelu ve Velkém Meziříčí. Každý trénink a každé utkání vnímáme jako šanci postupně zlepšovat všechny herní činnosti týmu a upevnit herní návyky a styl, na kterém pracujeme,“ sdělil asistent trenéra Michal Zach, jenž v sobotu očekává zajímavou konfrontaci s odlišným pojetím fotbalu: „Čeká nás kvalitní soupeř, jehož styl se bude odlišovat od evropských zvyklostí. Nepochybně půjde o velmi pohyblivé a technicky skvěle vybavené hráče.“

Miroslav Fuks,  vedoucí marketingu a tiskový mluvčí VJ.,

 

 

Napsat komentář