TEAM MASTERLAN MÍŘÍ DO ŠPANĚLSKA

Jachtařský tým MASTERLAN odlétá do španělské Barcelony, aby se zúčastnil dalšího závodu Flying Phantom Extreme Sailing Series. Za kormidlem se tradičně představí David Křížek, ale na kosatce tentokrát Milana Harmáčka nahradí Zdeněk Adam.

Milan si totiž během závodu na Madeiře poškodil kloubní pouzdro na prstu a na měsíc je venku ze hry. Zranění je velmi bolestivé a nedovoluje ani běžnou fyzickou přípravu. Doufejme, že do Hamburku bude již v pořádku. Nyní bude v Barceloně podporovat vlastní tým, ale jen v pozici trenéra. Zdeněk Adam, který jej zastoupí je nesmírně zkušený kosatník.

Společně s Davidem Křížkem dokázal dojet na 4. místě na mistrovství světa i na mistrovství Evropy katamaránů lodní třídy Tornado. Na Flying

Phantomu má nalétáno ale pouze půl hodiny. Během loňského tréninku ve Švýcarsku mu praskl meniskus a od té doby se na tuto loď posadí poprvé. Nicméně je ve skvělé fyzické formě a jistě bude dobrou oporou týmu.

Závod Flying Phantom Extreme Sailing Series začíná v Barceloně příští čtvrtek, tedy 20. července a bude trvat čtyři náročné dny až do neděle 23. července. Jachtaři budou vyplouvat z olympijské mariny, ale závodit se bude přímo před Hotel W Barcelona, kde bude umístěn také VIP Extreme Club a Extreme Village s tribunami pro diváky.

Eva Skořepová, PR manažerka Českého svazu jachtingu

 

 

 

Napsat komentář