Dukla zvítězila na Chemnitzem 2:0.

K poslednímu utkání v rámci německého soustředění cestovala Dukla do saského Chemnitzeru. Před 2397 diváky předvedla dobrý výkon a zaslouženě zvítězila. O góly se postarali Preisler s Mustedanagičem.

První větší příležitost si po čtvrt hodině vypracovali domácí, když po centru zprava hlavičkoval jeden z nabíhajících hráčů zcela osamocený, ale gólman Rada pohotovým zákrokem nepustil míč za svá záda. Dukelský gólman se převedl i o chvíli později, když dokázal srazit do boční sítě střelu z bezprostřední blízkosti. Holendův pokus schoval po půlhodině hry gólman Kunz ve svém košíku.

Neměnným skóre nezahýbala ani střela zpoza šestnáctky v podání Marka Hanouska. Několik minut před koncem poločasu zahrávali hosté přímý kop ze zajímavé pozice. Dominik Preisler kroutil svou střelu pod břevno, k úspěchu mu chyběl přibližně metr. O několik desítek vteřin později byl domácí brankář donucen vyškrábnout Kušnírovu hlavičku nad svou bránu.

Do kabin šel přeci jen spokojenější pražský celek. DOMINIK PREISLER zužitkoval Holendovu přihrávku a uklidil míč nechytatelně ke vzdálenější tyči.

V 57. minutě přidal po krásné akci druhý gól ZINEDIN MUSTEDANAGIČ. Kovaľ přihrával uvnitř pokutového území pod sebe na Holendu, ten míč chytře přenechal bosenskému střelci, který jej s chladnou hlavou poslal do sítě.

Nechybělo mnoho a Holenda mohl přidat třetí gól nůžkami, avšak do cesty se jeho střele postavil jeden z obránců. Na opačné straně pálili modří těsně mimo. Velkou příležitost ke snížení měli hráči z Chemnitzeru v poslední desetiminutovce. Jeden z nich unikl ofsajdové pasti, udělal kličku vyběhnuvšímu Hruškovi, ale míč z brankové čáry ještě stihl vykopnout Bezpalec. Následnou dorážku zlikvidoval dukelský gólman. Slovenský brankář se zaskvěl i o minutu později, kdy dokonce zneškodnil pokutový kop.

FK Dukla Praha – Cheminitzer FC 2:0 (1:0)

Branky: 45. Preisler, 57. Mustedanagič. Diváci: 2397

Dukla Praha: Rada (46. Hruška) – Kušnír (73. Djuranovič), Jiránek (46. Bezpalec), Ostojič, Preisler– Brejcha (46. Tetour), Hanousek, Bilovský (46. Mustedanagič) – Vlček (46. Brandner), Holenda (80. Dancák), Kovaľ (68. Podaný).

Čtsa, zdroj: www.fkdukla.cz

 

Napsat komentář