Přípravný zápas mužstev pevní ligy rozhodl pro Teplice jediný gól

Vysočina ve čtvrtém duelu letní přípravy poprvé prohrála, když na hřišti Sokola Královice podlehla Teplicím 1:0 (1:0). Jediná branka vyrovnaného zápasu se zrodila v nastaveném čase první půle, kdy se hlavou po rohovém kopu prosadil Ljevaković.

Teplicím patřil úvod zápasu, což dokumentovalo zakončení Rezka po přihrávce z pravého křídla. Zkušený exreprezentant však vyslal hodně slabou střelu, se kterou Hanuš neměl problém. V 6. minutě se neujala ani rána Ikauniekse ze střední vzdálenosti, která skončila tečovaná na roh.

V 9. minutě Vysočina zahrávala třetí roh, po němž odražený míč krásně napálil Nový. Branku však přestřelil. Ve 24. minutě se nepovedeném zakončení Urmy dostal šťastně do šance Suchan. Z úhlu však trefil jen boční síť. Ve 29. minutě se exjihlavský Vaněček dostal do šance, ale Hanuš jeho ránu dokázal vyrazit. Největší šanci Vysočiny měl ve 34. Dvořák. Po centru Ikauniekse z pravé strany se protlačil do zakončení, ale z první trefil jen hlavu Grigara.

V 36. minutě se po centru Vošahlíka z levé strany natahoval do zakončení Vaněček, ale na dlouhou nohu kulatý nesmysl nedokázal usměrnit. Žlutomodří byli v prvním dějství o něco aktivnějším celkem a nakonec se v poslední minutě dočkaly odměny. Po standardní situaci Jihlavy a z následného rychlého kontru získaly roh, na nějž si na první tyči naskočil hlavičkující Lejvaković – 1:0. Jihlava se ještě rychle pokusila o vyrovnání, ale technické zakončení Nového prostor mezi třemi tyčemi nenašlo.

V 50. minutě vybídl levý bek Rosa k zakončení Klímu, ale jeho rána z úhlu letěla jen do boční sítě. O dvě minuty později poslal zajímavý centr před branku Rosa, na který si vyskočil novic Daníček. Balón ale poslal nad břevno. V 51. minutě se znovu zastřeloval Klíma, když po centru Závišky hlavičkoval vysoko nad horní tyč. V 56. minutě mohl otevřené jihlavské obrany využít Kučera, ale z penalty zakončil hodně nepřesně.

Po hodině hry se s velmi nepřesnou koncovkou potkal i Červenka. V 63. minutě mohl vyrovnat Klíma, ale po rohovém kopu Daníčka hlavičkoval nad břevno. V 64. minutě se Závišku střílený centr snažil usměrnit do sítě Nerad, ale měl hned dvojí smůlu – gólman jeho teč šťastně usměrnil, navíc se při zakončení zranil. Místo něj nastoupil Ikaunieks. V 67. minutě k povedené střele z pětadvaceti metrů natáhl Vitásek, ovšem tyč o metr minul. Vysočina se tlačila za vyrovnáním, ale kýžené branky se nedočkala.

V 83. minutě po centru Závišky hlavičkoval Daníček, ale přestřelil. V 88. minutě po centru Závišky napálil míč Popović, ale ze své rány vytěžil jen roh. Nakonec se srovnání stavu mohlo zrodit ve stejný čas, jako úvodní gól zápasu, tedy na konci poločasu. V 90. minutě se k centru z levé strany dostal Rosa, na zadní tyči našel Závišku, který z první zakončil velmi dobře, ale Grigar jej na první tyči vychytal. Duel tak skončil těsným vítězstvím 5. celku loňského ročníku ligy.

FK Teplice – FC Vysočina Jihlava 1:0 (1:0)

Gól: 45. Ljevaković. ŽK: 15. Hronek, 73. Opluštil. Diváci: 100.

Teplice: Grigar – Dressler (46. Vondrášek), Ljevakovič (46. Kodeš), Jeřábek, Urma – Soungole, Kučera (67. Žitný) – Vošahlík, Suchan (60. Gebert), Rezek (46. Hyčka) – Vaněček (46. (Cervenka).

FC Vysočina: 1. půle: Hanuš – Tlustý, Kryštůfek, Krejčí, Nový – Zoubele, Hronek – Fulnek, Ikaunieks, Novotný – Dvořák. 2. půle: Rakovan – Pecháček, Štěpánek, Opluštil, Rosa – Vitásek, Nerad (65. Ikaunieks) – Záviška, Daníček, Popović – Klíma.

Čtsa, Miroslav Fuks, www.fcvysocina.cz

Napsat komentář