Šest gólů Sparty na závěr přípravného soustředění

Fotbalisté pražské Sparty nastoupili v rámci přípravy na ligu pod vedením nového trenéra a realizačního týmu do přípravného zápasu s Davidem Lafatou na útočném hrotu a Ondrou Zahustelem na pozici stopera. Utkání ve Františkových Lázních proti divizním Karlovým Varům skončilo po výborném výkonu výhrou Sparty 6:0, díky třem trefám Davida Lafaty. Kapitánem pro úvodní zápas letní přípravy byl stoper Lukáš Štetina.

V úvodních minutách zápasu a gólových šancích nedokázali sparťané se dostat do vedení, přestřeli měli herní převahu, neujala se ani přesně umístněná hlavička Štetiny po rohovém kopu, se nakonec sparťané prosadili po hezké akci v 25. minutě, kdy si David Lafata naběhl na přihrávku Karavaeva a z malého vápna prostřelil brankáře Cháru 1:0.

Po jedenácti minutách se prosadil střelecky nejlepší sparťanský střelec druhou brankou, když za soupeřovou obranou dostal přihrávku od Vukadinoviće a pohotovou střelou překonal brankáře Cháru 2:0.

Hned po změně stran si Karavaev zpracoval dlouhý míč na pravé straně, narazil si ho s Vukadinovićem a přesným centrem našel ve výborné pozici Šurala, který nezaváhal a poslal míč do sítě 3:0.

Během dalších dvou minut navýšili sparťanům skóre na 5:0. Nejprve Vukadinović na pravé straně vybojoval míč, přihrál ho do velkého vápna na volného Lafatu, který si připsal tříbrankový hattrick. V 56. minutě se Vukadinović protáhl s míčem k brankové čáře, zpětně našel volného Lafatu, který přepustil míč Šuralovi, ten přízemní střelou skóroval.

Šestý gól zápasu si připsal v 80. minutě střídající Matěj Pulkrab, jenž si naběhl do velkého vápna, kde se dostal po přihrávce od střídajícího Milana Piška do gólové šance, kterou nadějný sparťanský útočník proměnil, kdy technickou střelou nedal brankáři žádnou šanci.

Sparťané si v závěru zápasu vypracovali ještě několik slibných brankových šancí, jenže Juliš, Pulkrab a Lafata další gól nepřidali.

AC Sparta Praha – 1. FC Karlovy Vary 6:0 (2:0)

Branky: 25., 36. a 54. Lafata, 48. a 56. Šural, 80. Pulkrab.

Sparta: Bičík (70. Vorel) – Karavaev (61. Chvátal), Zahustel, Štetina, Kadlec M. (46. Ćivić) – Mareček (61. Piško), Frýdek M. – Vukadinović (61. Pulkrab), Kadlec V. (46. Šural), Vatajelu (46. Juliš) – Lafata.

Karlovy Vary: Chára – Mestl, Novák, Pěkný, Staněk, Dřížďal, Maňák, Geňo, Psohlavec, Vokáč, Plechatý.

Čtsa, kc, foto: www.sparta.cz

Napsat komentář