Spartu posílil Srdjan Plavšić

Další letní posilou Sparty se stává jednadvacetileté srbské křídlo Srdjan Plavšić, který přestupuje z Crvene Zvezdy Bělehrad.

Plavšić je odchovancem Vojvodiny, svou seniorskou kariéru však začal v nižší srbské soutěži v dresu Čelareva. Prvoligovou premiéru si odbyl až v dresu Spartaku Subotica v sezoně 2014/2015 a zaujal natolik, že si ho v následujícím ročníku vybrala Crvena Zvezda.

Plavšić od dvaceti let reprezentuje Srbsko a má za sebou i představení na mistrovství Evropy jednadvacítek v Polsku. Proti Portugalsku nastoupil na druhý poločas, duel s Makedonií odehrál celý a v závěrečném utkání se Španělskem střídal v samém závěru. V seniorském týmu Srbska už Srdjan nastoupil do dvou duelů.

Ke sparťanskému A-týmu by se Plavšić měl připojit koncem týdne na soustředění ve Františkových Lázních.

Mezi několika atraktivními nabídkami z kvalitních evropských klubů mladý srbský křídelník Plavšić ukázal na tu sparťanskou. Právě letenský klub je totiž podle Srdjana tím ideálním pro jeho fotbalový rozvoj.

Plavšić na Letné podepsal čtyřletou smlouvu a definitivně tak spojil svou budoucnost s pražským klubem.

„Je to hodně vzrušující moment, jsem velmi spokojený. Pořád si to ale ještě neuvědomuju, protože je toho na mě docela dost. Mám ale samozřejmě velkou radost a myslím, že za dva, tři dny mi teprve dojde, co se stalo a co to pro mě znamená,“ usmíval se po podpisu smlouvy.

Srdjanovým agentem je Igor Gluščević, bývalý sparťanský střelec. Není tak divu, že i díky tomu mohla mít Sparta v jednání s Plavšićem lehký náskok.

„Bylo to jedním z několika důvodů. Svou roli hrála také kombinace klubu samotného a mladého trenéra, o jehož kvalitách jsem přesvědčený. Díky tomu všemu dostanu dobrou příležitost ukázat, že jsem hráčem, který se ještě může zlepšovat. A ukážu také sám sobě, že jsem si vybral dobře, přestože byly na stole i jiné nabídky,“ vysvětloval srbský reprezentant.

Plavšić si už připsal dva starty za seniorský výběr, dres toho mladšího – do jednadvaceti let – navíc oblékl na mistrovství Evropy v Polsku. To vše během jednání o jeho novém angažmá v Praze.

„Naplno jsem se soustředil na zápasy, ale samozřejmě jsem měl v hlavě, co všechno se děje. Věděl jsem, že se jednání se Spartou blíží ke konci. Ale myslím, že ve fotbale jsou takové chvíle normální,“ uvedl Srdjan.

Jako rychlé křídlo zaujal v domovském Srbsku, nyní ho však čeká výzva v podobě prvního zahraničního angažmá.

„Je to pro mě velký krok. Sice přestupuju z jednoho velkého klubu do jiného, ale poprvé budu působit v zahraničí a to je velká výzva. Právě proto se musím snažit co to půjde, abych se zlepšoval a mohl být Spartě co nejvíc prospěšný,“ dodal Plavšić.

Čtsa, zdroj: www.sparta.cz

 

Napsat komentář