Mladá Boleslav na benáteckém turnaji prohrála s druholigovým Varnsdorfem

Na turnaji v Benátkách nad Jizerou se mladoboleslavským fotbalistům nepovedl zápas proti druholigovému Varnsdorfu, s nímž těsně prohráli. Nepříznivý vývoj zmírnil krátce před koncem pouze Mebrahtu jediným gólem.

V úvodní čtvrthodince dva rozruchy před varnsdorfskou brankou způsobili Jánoš centrem z pravé strany a Mareš trestňákem od postranní lajny. Varnsdorf odpověděl v 19. minutě Dordičovou ranou z necelých dvaceti metrů, kterou brankář Diviš zkrotil nadvakrát. O pět minut později zvládl i Beránkovu střelu z dálky. Ve 28. minutě Jánoš z pětadvaceti metrů těsně minul levý horní růžek varnsdorfské branky.

Ve 33. minutě si Dordič elegantně zpracoval dlouhý pas za boleslavskou obrannou linií a jeho první střelecký pokus Diviš vyrazil, ale varnsdorfský hráč se dostal opět k míči a do odkryté branky snadno skóroval – 1:0. Do přestávky příležitosti k vyrovnání promarnili Mareš nepřesně kopnutým trestňákem ze sedmnácti metrů a Železník, jenž po Mebrahtuově přihrávce sám uvnitř pokutového území vysoko překopl branku.

Zkraje druhého poločasu se do třech šancí dostal Mebrahtu, ale ani jednu neproměnil. Po Fleišmanově centru hlavičkoval vedle, po průniku z pravé strany přízemním zakončením podle gólmana branku minul a po Fabiánově nadýchaném obloučku mu málo důrazné zakončení varnsdorfský gólman Porcal u pravé tyče lapil.

V 55. minutě Pauschekovu malou domů brankář Diviš nezpracoval a dokonce míči nešťastně pomohl za lajnu vlastní branky – 2:0. Za dvojnásobně nepříznivého stavu se Boleslavští marně snažili o zvrat utkání kombinační hrou, kterou jim varnsdorfský protivník důsledným napadáním narušoval. Teprve v 70. minutě se jim povedla jednoduchá útočná akce, ovšem po Přikrylově přihrávce zleva Fleišmanovu přízemní střelu Porcal výtečným zákrokem zneškodnil.

V 81. minutě Mebrahtu konečně utekl soupeřově obraně, uvnitř šestnáctky přehrál Chlumeckého a křížnou ranou k pravé tyči překonal brankáře Vaňáka, který do varnsdorfské branky nastoupil na závěrečnou čtvrthodinku – 2:1.

Ve zbývající desetiminutovce však Varnsdorf těsné vedení ubránil. Boleslavští ve 120 sekundách kolem 84. minuty nevyužili tři rohové kopy a v předposlední minutě po Radově kolmici Přikryl ranou bez přípravy těsně minul branku. Druholigový Varnsdorf tak překvapivě porazil Boleslav a nečekaně postoupil do finále čtvrtého ročníku turnaje o pohár starosty města Benátky nad Jizerou.

FK Varnsdorf – FK Mladá Boleslav 2:1 (1:0)

Góly: 33. Dordič, 55. Diviš (vlastní) – 81. Mebrahtu. Rozhodčí: Severýn – Kožár, Vít. Diváků: 550

FK Mladá Boleslav: Diviš – Pauschek, Da Silva, Čmovš (46. Křapka), Fleišman – Jánoš (68. Přikryl), Mareš (68. Rada), Matějovský, Ladra (46. Kateřiňák) – Železník (46. Fabián), Mebrahtu.

Boleslav nepřemohla ani Hradec a po penaltách skončila v benáteckém turnaji poslední.

Mladoboleslavští fotbalisté na turnaji o pohár starosty města Benátky nad Jizerou neporazili ani jednoho ze dvou druholigových účastníků. S Hradcem Králové remizovali a po neúspěchu v pozápasovém penaltovém rozstřelu obsadili poslední turnajovou příčku.

Úvodní desetiminutovka patřila Hradeckým, kteří byli viditelně aktivnější. Ve 12. minutě Chramosta vybojoval pro Boleslav roh, který rozehrál Přikryl, ale Hradečtí se snadno ubránili. O tři minuty později Křapka střelou z úhlu trefil břevno hradecké branky To už měli Boleslavští zjevnou herní převahu, i když téměř celý poločas jalovou. V 16. minutě hradecký gólman Ottmar, který byl jasně nejlepším mužem soupeřova týmu, vytlačil nad břevno Chramostův volej. V 18. minutě po kombinační spolupráci Přikryla, Křapky a Klobásy opětovné Chramostovo zakončení bez přípravy skončilo jen rohem. Další rohový kop pro Boleslav vybojoval ve 29. minutě Klobása po souboji s Ottmarem. Teprve ve 34. minutě se také Hradečtí dostali ke svému prvnímu rohu, ale boleslavskou branku neohrozili. Ve 36. minutě se Křapka probil přes tři protihráče, přihrál Klobásovi a ten z pár kroků nastřelil hradeckého obránce Čecha, od kterého se míč přehoupnul nad břevno do rohu, po jehož rozehrání zkušeně zasáhl Ottmar. Ve 39. minutě Chramostovu ránu z úhlu Ottmar za podpory obránce vytlačil na rohový kop a po jeho rozehrání si s Radovou pumelicí hradecký brankář u levé tyče poradil. Když už se zdálo, že je Ottmar neprůstřelný, tak inkasoval.

V závěrečné minutě prvního poločasu se Chramosta uvnitř hradeckého vápna elegantně uvolnil a s přehledem Ottmara pokořil křížnou střelou k levé tyči – 0:1.

Druhý poločas sice začal nepřesným volejem hradeckého Krajáka, ale jinak to dlouho vypadalo na to, že bude otázkou času, kdy Boleslavští své těsně vedení navýší. Nestalo se však tak. V 50. minutě Radův trestňák od postranní lajny Klobása usměrnil do gólmana. V 51. minutě po Kerestešově centru Klobása ve skluzu na malém vápně nastřelil pravou tyč hradecké branky. O minutu později Radův trestňák Hradečtí ubránili jen za cenu rohu, po něm následoval další, ale opakovaně bez gólového završení. V 60. minutě Ottmar vychytal Chramostovo sólo. V 65. minutě po Kateřiňákově rohu se v hlavičkovém souboji zranili hradecký Čech a boleslavský Křapka, po ošetření Čech pokračoval, Křapka nikoliv. V 71. minutě po Kateřiňákově rohu Královu hlavičku Ottmar famózním zákrokem vytlačil nad břevno a následný roh hradecký brankář zmařil.

V 77. minutě si Malinský za boleslavskou obranou zpracoval míč a technickým obloučkem přehodil brankáře Holce, který je v FK Mladá Boleslav na testech ze Žiliny, s do té doby jednostranně vyznívající zápas srovnal na 1:1.

Po vyrovnávacím gólu Ottmar opět vychytal Chramostu v nadějné střelecké pozici. Zbývající minuty se většinou odehrávaly na hradecké polovině hřiště. Kombinační obléhání šestnáctky završil Kateřiňák ranou těsně vedle pravé tyče. K další střele se odhodlal Jánoš, ale mířil pár centimetrů mimo levý horní růžek. Posledním marným střeleckým pokusem byla nedůrazná střela z kopačky Da Silvy, se kterou si Ottmar snadno poradil.

Po nerozhodně dohraném utkání následoval penaltový rozstřel FK Varnsdorf – FK Mladá Boleslav 5:3. V první sérii oba střelci uspěli, za Hradec Krátký a za Boleslav Kateřiňák. Ve druhé sérii hradecký Jirsák dal, ale Jánošovu střelu Ottmar lapil. Ve třetí i ve čtvrté sérii všichni střelci uspěli, za Hradec Martan a Malinský, za Boleslav Da Silva i Levin. A protože v páté sérii se hradecký Schwarz nemýlil, tak na pátého boleslavského střelce už nedošlo a bylo rozhodnuté, že mladoboleslavskému týmu připadne poslední místo v turnaji o pohár starosty města Benátky nad Jizerou, což je ve čtyřleté historii tohoto turnaje nejhorší boleslavské umístění.

FC Hradec Králové – FK Mladá Boleslav 1:1 (0:1)

Góly: 45. Chramosta – 77. Malinský. Rozhodčí: Severýn – Kožár, Vít. Diváků: 750

Sestava FK Mladá Boleslav: Holec – Křapka (67. Da Silva), Čmovš (61. Jánoš), Král, Keresteš – Přikryl (46. Kateřiňák), Levin, Rada (62. Železník), Fabián (46. Ladra) – Chramosta, Klobása.

Oddělení komunikace FK Mladá Boleslav,

Jiří Koros, manažer komunikace

Napsat komentář