První dojmy nových posil Sparty před sezonou

Z pěti dosavadních letních posil se ve středu na Strahově hlásily tři. Zatímco Dúbravka s Jankem si ještě užívají svého zaslouženého volna, trio Štetina – Vukadinović – Ćivić se už připojilo k A týmu.

Na všechny tři nových věcí rozhodně nebylo málo – nové prostředí, noví spoluhráči i zahraniční trenér. První dojmy tří zahraničních posil ale byly jen pozitivní.

„Dojmy jsou jen příjemné,“ pochvaloval si po prvním tréninku slovenský stoper Lukáš Štetina, který Spartu posílil z pražské Dukly.

A zbývající dvě posily, balkánské, souhlasily. „Ani jsem nečekal, že to bude až takhle v pohodě. Všichni jsou pozitivní,“ usmíval se Vukadin Vukadinović.

Sparťané letní přípravu zahájili středeční tréninkovou jednotkou na Strahově, kde poprvé vyběhli na hřiště pod novým – z většiny italským vedením.

„Každý známe Italy. Všichni vědí, že se tam hodně běhá, a tak jsme i my na prvním tréninku makali. Já jsem ale rád, že jsme hned při prvním tréninku začali naplno,“ popisoval svůj první sparťanský trénink Eldar Ćivić.

„První trénink byl takový seznamovací, ale bylo to úplně něco jiného, než jsem byl zvyklý od českých trenérů. Tak jako tak je to ale zatím hodně v pohodě,“ pochvaloval si Vukadin Vukadinović. „Bylo to docela náročné, hodně založené na presingu. Všude se ale většinou prvních čtrnáct dní hodně běhá, ale my začali hned s míčem,“ pokračoval srbský křídelník.

„Trenér budí respekt, alespoň na pohled,“ uvedl Štetina. „Je za námi ale zatím pouze jeden den, takže těch změn moc nebylo. I když čekám, že jich bude hodně, protože italská škola je o něčem jiném. Osobně čekám zapracování na kondici,“ dodal slovenský stoper.

Lukáš Štětina – Vukadin Vukadinovič:

Čtsa, kc, foto: www.sparta.cz

 

 

Napsat komentář