Získá Koláček medaili?

La Solitaire URGO Le Figaro

Dnes v poledne odstartoval Milan Koláček do poslední a nejnáročnější etapy závodu La Solitaire URGO Le Figaro, která vede z Concarneau do Dieppe na severu Francie.
 
Milan protnul startovní čáru jako druhý a první bójku točil na 11. místě. Nyní se ve slabém větru počasí stále mění a Milan se drží kolem třetiny startovního pole.

Poslední etapa závodu je dlouhá 505 mil a závodníky čekají dvě cesty napříč kanálem La Manche. Prvních čtyřiadvacet hodin budou jachtaři bojovat v silných přílivových proudech západní Bretaně. Proplují kolem nebezpečných mělčin Chaussée de Sein a následně zamíří do zrádné oblasti Chenal du Four. To vše jsou oblasti s velmi silnými proudy, ve kterých je možné získat na soupeře náskok, ale také hodně ztratit. Překážkou pro jachtaře budou i zakázané zóny systému rozdělené plavby. Za najetí do takové zóny následuje časová penalizace.

Od pobřeží Bretaně zamíří startovní pole na severozápad k Anglii. Nejprve k majáku Wolf Rock a poté na východ až k ostrovu Wight. Na závěr přijde ještě jedna cesta přes rušný kanál La Manche a sprint do cíle v Dieppe. Bude se jednat o sprint na ostří nože v těsné blízkosti mělčin a útesů. Předpokládaný dojezd poslední etapy je v noci z čtvrtka na pátek. Pojďte fandit Milanovi s námi. Ve hře je třetí místo v celkovém pořadí nováčků.

Fotografie Yvan Zedda.

Daniel Vodička Komunikace a PR

Napsat komentář