Čtvrtý ročník ABB Trutnovského půlmaratonu přinesl výborné výsledky i skvělou zábavu

Praha, 10. června – V sobotu 10. června proběhl v trutnovském lesoparku Paradráha již čtvrtý ročník terénního závodu ABB Trutnovský půlmaraton 2017, který pořádá sportovní klub Kasper – Swix Team spolu se společností ABB, Kasper s.r.o., Autostyl a městem Trutnov. Závod tradičně nabídl výjimečnou atmosféru a díky přívětivému profilu tratě přilákal 350 závodníků ze všech věkových kategorií.

Hlavní závod tvořily 3 trasy – „půlmaratonská“ trasa s délkou 20 km a dvě kratší trasy dlouhé 10 a 5 km. Nejrychlejším mužem hlavního závodu se stal Kamil Krunka s časem 01:15:51, nejrychlejší ženou v cíli byla Romana Brumlichová, která hlavní trasu uběhla za 01:42:48. Střední desetikilometrovou trasu zdolali nejrychleji Nick Lowelt za 39:37 a Hana Trojanová s časem 45:43. Na trati v délce 5 km vybojovali stupně vítězů Čeněk Augusta s časem 18:55 a Jana Leblochová, která doběhla do cíle za 22:46. Děti soutěžily ve speciálních závodech na 100, 400, 800 a 1600 metrů. Kdo si chtěl zasportovat v jiné disciplíně než běhu, mohl se zúčastnit pět kilometrů dlouhého nordic walking pochodu. Celkem se zúčastnilo 95 malých závodníků.

„Z trutnovského závodu se za čtyři roky stala významná a oblíbená běžecká akce a my jsme rádi, že se na její organizaci podílíme od samého počátku,“ komentoval tuto akci Pavel Mík, ředitel trutnovského výrobního závodu ABB s.r.o.

Stejně jako v předchozích třech ročnících i letos byla součástí běžecké akce samostatná soutěž s názvem Memoriál Tomáše Dutky, která byla určena běžcům z řad zaměstnanců společnosti ABB jako vzpomínka na jejich dlouholetého kolegu. Stupně vítězů v půlmaratonu obsadili Vojtěch Škrob, Radek Čipera a David Hegr s časy 01:31:17, 01:35:49 a 02:01:04. Na desetikilometrové trati zvítězil Lukáš Tomášek s časem 39:36 a Eva Stoklasová za 46:39. Na trati v délce 5 km byli nejrychlejší Miroslav Vejtasa s časem 25:55 a Markéta Tomášková, která závod uběhla za 28:11.

ABB Trutnovský půlmaraton je skvělá akce, kde se vyřádí jak dospělí, tak i děti, a to navíc v prostředí krásného trutnovského lesoparku. Byli jsme svědky mnoha obdivuhodných výkonů a o to víc nás těší, že jsme se na této akci mohli podílet jako organizátoři,“ uvedl Stanislav Opočenský, ředitel týmu Kasper – Swix.

Letošního ročníku ABB Trutnovského půlmaratonu se také zúčastnili někteří známí osobnosti, například reportér Jan Tuna.

Účastníci závodu také podpořili správnou věc. Část prostředků ze startovného byla věnována dětskému krizovému centru NOMIA v Hradci Králové, jehož odborníci na práci s dětmi se zároveň podíleli na organizaci doprovodného programu pro nejmenší účastníky.

Více informací o závodu včetně výsledkové listiny naleznete na www.pulmaratontu.cz.

O projektu Kasper – Swix Team:

Kasper – Swix Team je nově vzniklý unikátní projekt, jehož vizí je nejenom podpořit dospělé a dospívající závodníky, nýbrž přivádět děti a mládež ke sportu, vytvářet v nich pozitivní emoční vazbu a učit je zdravému životnímu stylu. Projekt Kasper Swix Team se tak svým rozsahem řadí mezi projekty celospolečenské. V současné době jde o registrovaný sportovní klub, který organizuje tréninky, účastní se závodů po celé Evropě, v Trutnově pořádá terénní půlmaraton a v rámci sportovních kempů vede děti ke sportu a zdravému životnímu stylu.

Kasper – Swix Team,

Stanislav Opočenský,

Napsat komentář