Jan Juroška odchází do Slovácka

Čtyřiadvacetiletý univerzál, jehož specialitou je pravá lajna, končí svou cestu v Dukle a odchází na Moravu do Uherského Hradiště posílit tým 1.FC Slovácko.

„Honza se po pěti letech strávených na Dukle rozhodl jít svou vlastní cestou, pro jiný klub a novou výzvu. My mu přejeme hodně úspěchů v novém angažmá,“ uvedl k odchodu sportovní ředitel Günter Bittengel.

Jan Juroška

pravý bek / křídlo | 02.03.1993 | 24 let | 72 kg | 180 cm
Liga (CZ): 33 startů, 2 branky

Od pěti let trénoval s žáky, hrát začal proti jedenáctiletým. To vše v Prostřední Bečvě. Když byl nominován do vsetínského výběru Danone Cupu sponzorovaného Zidanem, probojovali se do celorepublikového finále a Honzovi se ozvali z Baníku Ostrava. Bylo mu dvanáct. V dorosteneckém věku prošel Vítkovicemi a Hlučínem. Pak se ale díky „svému“ trenérovi Petru Fišarovi ocitl v juniorce Dukly Praha, kde už potkal současného trenéra prvního týmu Jaroslava Hynka a následně byl přizván do A týmu. Ke svému prvnímu ligovému startu nastoupil v konci jarní části sezóny 2013/14. Následovala půlroční hostování v druholigovém Varnsdorfu a FC MAS Táborsko. V této sezoně už zůstal v A mužstvu Dukly, naskočil do 22 utkání a byl autorem jedné branky. Nyní odchází do Slovácka.

Ing. Kristýna Kratochvílová
Tisková mluvčí | Spokeswoman
FK Dukla Praha a.s.

Napsat komentář