Trenér Lavička oznámil nominaci jednadvacítky na soustředění do Rakouska

Českou reprezentaci do 21 let čeká závěrečné soustředění před mistrovstvím Evropy v Polsku. Trenér Vítězslav Lavička oznámil dnes na tiskové konferenci nominaci na soustředění v rakouském Kaprunu před mistrovstvím Evropy 2017.

Do rakouského kempu zatím pozval tři brankáře a sedmnáct hráčů, v neděli po skončení ligové sezony oznámí další tři jména. V nominaci zatím nejsou největší hvězdy reprezentační jedenadvacítky Schick, Jankto a Barák, které budou k dispozici trenérovi národního A týmu Jarolímovi pro přípravný zápas v Belgii a kvalifikační na MS 2018 v Norsku.

„Někteří hráči, kteří byli klíčovými hráči, jsou pouze jako náhradníci,“ řekl na tiskové konferenci trenér Vítězslav Lavička a dodal,“ Tři hráče ještě doplním po sobotním závěrečném ligovém kole na post stopera, do záložní řady a do útoku.“

Konečnou nominaci pro šampionát musí nahlásit trenér Lavička do 6. června. Schick, který byl s deseti góly nejlepším střelcem v průběhu kvalifikace na mistrovství Evropy, rovněž zbývající opory Barák, Jankto a Souček chybět nebudou. Reprezentační A tým se vrátí po kvalifikačním zápase z Norska 11. června, ale od 2. června začal sraz jednadvacítky v Rakousku, takže se výše jmenovaný hned po návratu zapojí v Kaprunu do přípravy na evropský šampionát.

Ve výběru pro soustředění od 2. do 9. června v Kaprunu je i útočník Tomáš Chorý, který šestnácti góly pomohl druholigové Olomouci k návratu do nejvyšší fotbalové soutěže. Nechybí ani záložník Václav Černý, přestože v holandském Ajaxu nenastupoval a středeční finále Evropské ligy s Manchesterem United sledoval z tribuny. „Přesto trénuje s áčkem, ale bohužel situace k jeho vytížení je taková, že šance hrát za áčko zatím nepřichází. Ale pravidelně hraje za juniorský tým, kde patří k velice aktivním hráčům. Na kemp a na Euro do Polska se těší, takže nemám pochyb, že přijede dobře připraven,“ řekl trenér Lavička.

V rámci rakouského soustředění sehrají česká lvíčata poslední dva přípravné zápasy před šampionátem, v pondělí 5. června od 17:00 hodin v Leogangu a ve čtvrtek 8. června od 19:30 hodin v Zell am See bude jednadvacítce soupeřem Ázerbájdžán.

Konečnou nominaci pro mistrovství Evropy, které se bude hrát od 16. do 30. června 2017 v Polsku, oznámí trenér Vítězslav Lavička na soustředění v Rakousku 6. června 2017. Domů se vrátí jeho svěřenci v pátek 9. června a před evropským šampionátem se sejdou ve středu 14. června. Na evropském turnaji se český celek ve skupině střetne s Německem (18. 6. od 18:00), s Itálií (21. 6. od 18:00), s Dánskem (24. 6. od 20:45). Všechny zápasy odehraje český tým v Tychách.

Trenér Vítězslav Lavička k nominaci:

 

Nominace české reprezentace do 21 let do Kaprunu

Brankáři:

Patrik Macej MFK Zemplín Michalovce

Luděk Vejmola FK Mladá Boleslav

Lukáš Zíma GenoaC.F.C.

Obránci:

Milan Havel Bohemians Praha 1905

Daniel Holzer AC Sparta Praha

Aleš Matějů FC Viktoria Plzeň

Michael Lüftner SK Slavia Praha

Stefan Simič Royal Excel Mouscron

Patrizio Stronati FK Mladá Boleslav

Záložníci:

Aleš Čermák AC Sparta Praha

Václav Černý AFC Ajax Amsterdam

Martin Hašek Bohemians 1905

Marek Havlík 1. FC Slovácko

Michal Hubínek Bohemians 1905

Michal Sáček AC Sparta Praha

Petr Ševčík FC Slovan Liberec

Daniel Tetour FK Dukla Praha

Michal Trávník FK Jablonec

Útočníci:

Tomáš Chorý SK Sigma Olomouc

Lukáš Juliš AC Sparta Praha

Čtsa, kc, foto cpa,

Napsat komentář