Boleslavští věří, že v 25. kole uspějí!

O prvoligové body se Boleslav střetla s Brnem dosud třiadvacetkrát. Boleslavští vyhráli jedenáctkrát, prohráli sedmkrát a pětkrát s Brnem remizovali. Souhrnné skóre 46:31 je aktivní pro Boleslav s mimořádným průměrem více než tří gólů na jedno utkání (přesně 3,34).

Střelci ligových gólů FK Mladá Boleslav v ročníku 2016-17: 8 – Jan Chramosta, 5 – Tedros Golgol Mebrahtu, 4 – Tomáš Přikryl, 3 – Lukáš Magera, 2 – Douglas Da Silva, Stanislav Klobása, Petr Mareš (jeden gól ve 2. kole ještě v dresu Hradce Králové), Jakub Rada, Lukáš Železník, 1 – Tomáš Fabián, Lukáš Hůlka (v letošní jarní sezóně hostuje v Hradci Králové), Marek Matějovský, Jakub Nečas, Ladislav Takács, vlastní Podaný (Dukla Praha).
Napomenutí žlutými kartami hráčů FK Mladá Boleslav v ročníku 2016-17: 8 – Lukáš Magera, 4 – Marek Matějovský, Petr Mareš (jednou v HK a třikrát v MB), Tomáš Přikryl, 3 – Douglas Da Silva, Jiří Fleišman, Adam Jánoš, Miljan Vukadinovič, 2 – Tomáš Fabián, Ondřej Kúdela (v zimě přestoupil do Liberce), Golgol Tedros Mebrahtu, Lukáš Pauschek, Patrizio Stronati, 1 – Jakub Diviš, Jan Chramosta, Stanislav Klobása, Jakub Nečas, Jakub Rada, Pavel Čmovš.
V českém poháru MOL Cup 2016-17 se Mladá Boleslav probojovala do semifinále, v němž se střetne doma s druholigovou Opavou ve středu 26. dubna od 17.00 hodin. Po výhrách v loňské podzimní sezóně nad třetiligovými Zápy 2:1 a prvoligovým Hradcem Králové 4:2 postoupila v úterý 4. února 2017 přes prvoligové Bohemians 1905 po remíze 1:1 v penaltovém rozstřelu 4:3.
Boleslavští potřetí v řadě postoupili do semifinále českého poháru. V ročníku 2014-15 nepřešli do finále přes Jablonec, s nímž prohráli semifinálový dvojzápas doma 1:2 a venku 0:1. V ročníku 2015-16 přešli v semifinále přes Plzeň (doma 1:0, venku 0:0) do finále, v němž přemohli Jablonec 2:0 a slavili zisk trofeje MOL Cup, a v současném ročníku 2016-17 postupem mezi nejlepší čtveřici týmů zatím zdárně splňují roli obhájce vítěze druhé nejcennější tuzemské soutěže.
„Jarními domácími ztrátami jsme dopustili, že boj o čtvrtou ligovou příčku se zostřuje a my pro její udržení potřebujeme v Brně bodovat, což proti dobře organizovanému soupeři se zkušenou středovou dvojicí Zavadilem a Polákem nebude snadné, ale věřím, že uspějeme,“ řekl mladoboleslavský trenér Martin Svědík.
Absence pro utkání proti Brnem
Záložník Marek Matějovský disciplinární trest za čtyři napomínání žlutými kartami
Brankář Jan Šeda v rekonvalescenci po operaci apendixu
Záložník Tomáš Fabián v rekonvalescenci po operaci kolena
Záložník Jakub Rada v rekonvalescenci po operaci kolena
Útočník Stanislav Klobása svalové zranění.
Jiří Koros, manažer komunikace FKMB,

Napsat komentář